Quantcast
Channel: طب ایرانی
Viewing all 591 articles
Browse latest View live

تهیه کالباس خانگی

$
0
0







منبع:سایت آشپزی خوراکیها


برگ درخت به برای از بین بردن گرفتگی عروق و کبد چرب

$
0
0
برگ درخت به برای از بین بردن گرفتگی عروق و کبد چرب

شخصی از آشنایان که مادرشون به  گرفتگی عروق مبتلا بودن و نیازمند عمل .این خانوم برگ به بمدت 20 روز مانند چای دم و در طی روز به مادرشون میخوراندن. پس از 20 روز مراجعه مجدد پزشک با کمال تعجب سلامتی مریض رو اعلام میکند و میپرسد که شما چیکار کردیدن که اصلا خبری از گرفتگی عروق نیست که ایشان جریان براشون توضیح میدند. 

لازم به یاداوری هست چون ممکنه افراد از مزه چای برگ به چندان خوشایند براشون نباشه میتونند چند قطره لیمو ترش بچکونن

البته در احادیث معصومین هم بشدت از میوه به برای قلب یاد شده .اگر کمی دقت و توجه لازم به این احادیث داشته باشیم .

سیب

$
0
0
امام صادق(ع):

لَوْ يَعْلَمُ النَّاسُ مَا فِي التُّفَّاحِ مَا دَاوَوْا مَرْضَاهُمْ إِلَّا بِهِ


اگر مردم مى دانستند چه خواصى در سيب وجود دارد، بيماران خود را تنها با آن درمان مى كردند


از گذشته های دور مردم همواره دست به دامان علوم مختلف بوده اند تا راز طول عمر و به عبارت بهتر اکسیر جوانی را کشف کنند. غافل از اینکه در تمام مدتی که صرف فکر کردن به این موضوع کردند، به قول خواجه شیراز  آب در کوزه شان بوده و تشنه لب می گشته اند. سیب این میوه خوش عطر و طعم، همان اکسیر جوانی است که در خانه ما هست و ما به دنبالش « گرد جهان می گردیم.»

0.apple

سیب میوه درختی از خانواده گلسرخیان است. فواید و ارزش تغذیه ای این میوه از دیرباز شناخته شده است. سیب انواع مختلف دارد و بهترین نوع آن از دیدگاه طب سنتی سیب بزرگ شیرین رسیده است .این نوع سیب طبیعتی گرم و تر دارد ، در حالیکه سیب ترش سرد و خشک بوده و سیب میخوش ( ترش و شیرین) در گرمی و سردی معتدل و خشک است. سیب و آب سیب تاثیرات متعددی بر روی اعضای مختلف بدن دارند.
از دیدگاه طب سنتی سیب تقویت کننده معده و به خصوص دهانه آن، مانع ریختن مواد زاید و فضولات از قسمتهای دیگر بدن به معده و اشتها آور است. در واقع کسانی که از مشکل ضعف معده ، پس زدن اسید معده به مری ، هضم نامناسب غذا و بی اشتهایی رنج می برند ، از مصرف این میوه سود خواهند برد. سیب حالت تهوع را برطرف می کند و مواد و اخلاط نامناسب را از معده پاک می نماید و در حقیقت مصرف این میوه به نوعی سلامتی دستگاه گوارش را تضمین می نماید. البته به شرطی که دستور خوردن آن رعایت شود. یعنی سیب شیرین رسیده مصرف شود و بلافاصله پس از خوردن آن آب سرد نوشیده نشود و غذا خورده نشود. در واقع فاصله مصرف آب و غذا به دنبال مصرف همه میوه ها از جمله سیب حد اقل باید 5/1-1 ساعت باشد.همچنین مصرف ترشیجات بلافاصله پس از خوردن سیب مضر است.
فواید مصرف سیب برای دستگاه گوارش و به خصوص معده در مقالات طب جدید نیز به اثبات رسیده است. مصرف سیب در افرادی که دچار سرطان معده هستند ، سلولهای سرطانی را وادار به خودکشی می کند.  سیب از آسیب دستگاه گوارش به خصوص معده به دنبال خوردن انواع داروها از قبیل آسپیرین و مسکن ها جلوگیری می کند.
سیب بر علیه هلیکوباکتر پیلوری عمل کرده و نیز به هضم غذا در دستگاه گوارش کمک می نماید.
سیب بر علیه میکروبهای مولد عفونت روده عمل می کند و در مطالعه ای در روسیه ثابت شد که طول مدت بستری بیماران دچار عفونت روده که از سیب استفاده می کردند، 3-2 روز کمتر از گروهی بود که سیب استفاده نمی کردند.
مصرف روزانه بیش از یک عدد سیب در روز خطر سرطانهای روده بزرگ و مقعد را تا 50 درصد کاهش می دهد که این میزان کاهش در مصرف میوه ها و سبزیجات دیگر دیده نمی شود.
همچنین مصرف سیب در درمان بیماری های ناشی از سوء جذب، انواع اسهال و زخم های روده کوچک نقش مهمی ایفا می کند.
علاوه بر این در مطالعه ای در برزیل مشاهده شده که اضافه کردن 3 سیب در روز به برنامه غذایی  بدون هیچ گونه تغییر دیگری در رژیم غذایی ، باعث یک کیلو کاهش وزن در طی 10 هفته شد. و در نهایت اینکه سیب دوست مهربانی برای دستگاه گوارش شماست، این مهربانی را از خود دریغ نکنید.

سیب و قلب:


قلب پمپ گردش خون بدن است و عملکرد آن در بدن چه از دیدگاه طب سنتی و چه از نظر طب نوین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وظیفه قلب رساندن حیات به تمام اعضای بدن است و سلامت و اعتدال همه اعضای بدن به سلامت قلب وابسته است. از دیدگاه طب سنتی قلب معدن حرارتی است که آفرینش انسان بر پایه آن است و بدن به واسطه آن بقا می یابد و منشا انجام تمام اعمال حیاتی بدن است. این حرارت ، حرارت غریزی نامیده می شود. لذا سلامتی و صحت قلب باید بسیار مورد توجه قرار گرفته و از ایجاد بیماری در آن پیشگیری شود. همچنین لازم است که در صورت بروز بیماری به زودی اقدام به معالجه و درمان آن نموده و قلب را از آسیب ها و آفات رسیده به آن ایمن ساخت(2).

یکی از بهترین روشها در پیشگیری از بروز بیماری در قلب و نیز معالجه بسیاری از بیماری های قلبی، تقویت قلب است. از منظر طب سنتی تقویت قوای قلب باعث ایجاد شادی و نشاط می شود. خوردن سیب با تقویت قلب انبساط خاطر و شادی را به ما هدیه می کند. همچنین استفاده از عصاره آن در داروها و معجون های مفرح – که در درمان انواع مختلفی از بیماری ها در طب سنتی کاربرد دارند- به تقویت عملکرد و تاثیر این داروها کمک می کند. سیب عطر دل انگیزی دارد و این خصوصیت موجب می شود که حتی بوییدن آن هم مقوی قلب بوده و شادی بیافریند. در بیمارانی که از بیماری تپش قلب رنج می برند، مصرف سیب و آب سیب یکی از ساده ترین و بهترین درمانها محسوب می شود. همچنین افرادی که به علت ضعف قوای قلب دچار حملات مکرری شبیه به غش کردن می شوند، می توانند از ترکیب آب گوشت و آب سیب استفاده کنند. به این صورت که گوشت را کاملا پخته و آب آن را بفشارند و با آب سیب مصرف نمایند.

از ترکیبات دیگری که برای تقویت قلب به کار می رود، فالوده سیب است ؛ به این صورت که سیب رنده شده با مقداری گلاب، شکر و عرق بیدمشک مخلوط شده و مصرف شود. می توان این ترکیب را همراه با نان به عنوان وعده شام استفاده کرد.

در تمام موارد فوق سیب مصرفی باید کاملا رسیده و شیرین باشد. زیرا سیب نارس و بی مزه در بدن تولید اخلاط خام و مواد نامناسب می کند(2-1) .

در منابع طب جدید نیز فواید فراوان سیب برای حفظ سلامت و نیز درمان بیماریهای قلب و عروق بیان شده است. سیب از بالا رفتن کلسترول خون و رسوب آن در عروق جلوگیری می نماید و بدین وسیله از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری می کند(4-3).

پس در کنار سیب ، این پزشک مهربان قلب و عروق ، با نشاط زندگی کنید و این شادی را از دلهای خود دریغ نکنید.

سیب و مغز:

                      
از دیدگاه طب سنتی مغز یکی از اعضای رئیسه است یعنی فرد بدون آن امکان حیات ندارد. مغز مبدأ اعصاب و منشأ حس و حرکت است. پس به تقویت و درمان بیماری های آن باید توجه ویژه مبذول داشت. چرا که اختلال در مغز به مثابه ایجاد اختلال در حواس و حرکات و ادراک است و اختلال در آنها، زندگی را دشوار و بی معنا می کند.

بزرگان طب سنتی بیان می کنند که خوردن و بوییدن سیب باعث تقویت مغز می شود. اما همانگونه که در قسمت های قبل نیز ذکر شد، سیب باید در حالت کاملا رسیده و شیرین مصرف شود. زیرا مصرف سیب ترش، کال و نارس باعث ایجاد فراموشی می شود.

در مقالات طب جدید نیز بیان شده که مداومت در مصرف سیب و آب سیب به علت وجود آنتی اکسیدان از بروز استرس های اکسیداتیو جلوگیری کرده و علاوه بر تقویت مغز و حافظه ، از ایجاد بیماری هایی از قبیل آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می کند.

یکی از ترکیبات مفید و خوشمزه ای که می توان از سیب تهیه نمود ، حلوای سیب است .

طرز تهیه حلوای سیب: سیب شیرین و رسیده را پوست کنده و خرد کرده و با مقداری آب روی حرارت بگذارید تا سیب کاملا پخته و له شود. در ظرف دیگری مقداری شکر یا عسل را با آب و گلاب روی حرارت به قوام بیاورید. سپس سیب پخته و له شده را به شربت فوق اضافه کرده و آنقدر حرارت دهید تا سفت و منعقد شده و به شکل حلوا در بیاید. می توانید در هنگام پخت کمی هل و دارچین نیز به عنوان چاشنی به حلوا اضافه کنید. سپس حلوا را در ظرفی پهن کشیده تا سرد شود و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

سیب و سرطان:


در یک انسان سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد. اما در هنگام ابتلا به سرطان ،سلول‌های سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلول‌ها جدا می‌افتند و به طور غیر عادی تقسیم و تکثیر می‌شوند و بافت‌های سالم را نابود می‌کنند. برای جلوگیری از سرطان مواد غذایی مختلفی توصیه شده اند که یکی از مهم ترین آنها، سیب است.

در مطالعاتی که انجام شده، مشخص شده که سیب به وسیله 8 مکانیسم می تواند از سرطان جلوگیری نماید که از جمله آنها تنظیم آپاپتوز سلولها (خودکشی سلولی) است که اگر این فرایند به طور طبیعی رخ ندهد تکثیر بی رویه سلولها منجر به سرطان می گردد. همچنین عملکرد آنتی اکسیدانی سیب نیز در جلوگیری از بروز سرطان موثر است. سیب با خاصیت آنتی پرولیفراتیو خود از تکثیر بیش از حد سلولهای سرطانی جلوگیری می نماید.

سیب از متاستاز سرطان به کبد جلوگیری می کند. نقش سیب در جلوگیری و کمک به روند درمانی سرطانهای پستان و کولون نیز به اثبات رسیده است.

حتی پوست سیب در جلوگیری از سرطان موثر دانسته شده است اما همانطور که در مباحث قبلی بیان شد کسانی که از مشکلات معده رنج می برند ، ممکن است با مصرف سیب با پوست دچار مشکل شوند . این افراد باید سیب را پوست کنده استفاده نمایند. به علاوه مصرف سیبهایی که پوست چربی دارند، به علت تجمع و باقیماندن آثار سمپاشی بر روی آن ، به صورت پوست کنده توصیه می شود.

یکی از ترکیبات بسیار خوشمزه ای که تهیه آن نیز بسیار ساده بوده و در کتب طب سنتی نیز آثار مفید فراوانی برای آن برشمرده شده است، رب سیب است. مصرف رب سیب حتی برای کسانی که به علت مشکلات معده ، بی اشتهایی و علل دیگر قادر به مصرف خودسیب نیستند، بسیار لذتبخش و مفید است. استفاده از این رب در اطفال نیز بسیار مفید بوده و توصیه می شود.

طرز تهیه رب سیب:آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفی بریزید و روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی کتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسد.

سیب وچربی خون

از دیدگاه طب سنتی سیب تقویت کننده کبد و معده است و مانع از این می شود که فضولات به این اندام ها بریزند. در نتیجه هضم غذا در بدن به خوبی انجام شده و از بروز بسیاری از بیماری ها بخصوص چربی خون بالا جلوگیری می شود.

در مطالعه ای که در سال 2013 در کره جنوبی انجام شد، مشخص شد که مصرف سیب و آب سیب در افراد چاق و دچار چربی خون بالا ، هم باعث لاغری و هم باعث اصلاح چربی خون در این افراد شد.مطالعات متعدد دیگر نیز نقش مثبت سیب و آب سیب را در کاهش دادن کلسترول و تری گلیسیرید خون اثبات کرده اند.

افراد می توانند به جای میان وعده در منزل یا محل کار خود از سیب استفاده نمایند. کسانی که از بی اشتهایی یا حالت تهوع در ابتدای صبح رنج می برند و آن را بهانه ای برای صبحانه نخوردن قرار می دهند، می توانند شب هنگام خواب و صبح بعد از برخاستن از خواب از سیب استفاده نمایند که باعث برطرف شدن بی اشتهایی و حالت تهوع می شود.

زیتون در قرآن

$
0
0
خداى متعال مى فرمايد:

(وَهُوَ الَّذِيَ أَنزَلَ مِنَ السَّمَاء مَاء فَأَخْرَجْنَا بِهِ نَبَاتَ كُلِّ شَيْءٍ فَأَخْرَجْنَا مِنْهُ خَضِرًا نُّخْرِجُ مِنْهُ حَبًّا مُّتَرَاكِبًا وَمِنَ النَّخْلِ مِن طَلْعِهَا قِنْوَانٌ دَانِيَةٌ وَجَنَّاتٍ مِّنْ أَعْنَابٍ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُشْتَبِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ انظُرُواْ إِلِى ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَيَنْعِهِ إِنَّ فِي ذَلِكُمْ)[1].
 واو کسی است که آسمان آب فرو ميفرستد, وما به وسيلۀ آن آب, همۀ رستنيها را ميرويانيم واز رستنيها سبزينه بيرون ميآوريم, واز آن سبزينه, دانه های تنگاتنگ يکديگر, واز شگوفه های درخت خرما خوشه های آويزان نزديک بهم ودر دسترس, باغهای انگور وزيتون وانار پديد ميسازيم که همگون ويا غير همگونند. بنگريد به ميوۀ نارس ورسيدۀ يکايک آنها, آنگاه که ميوه دادند. بيگمان در اين نشانه ها ودلايل است برای کسانی که ايمان ميآورند." ( سوره انعام آيه 99)


(وَهُوَ الَّذِي أَنشَأَ جَنَّاتٍ مَّعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا أُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍ كُلُواْ مِن ثَمَرِهِ إِذَا أَثْمَرَ وَآتُواْ حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِهِ وَلاَ تُسْرِفُواْ إِنَّهُ لاَ يُحِبُّ الْمُسْرِفِين)[2].
او كسیاست كه باغهاى معروش ( باغهايى كه درختانش روى داربست‏ها قرار دارد)، و باغهاى غيرمعروش ( باغهايى كه نياز به داربست ندارد) را آفريد; همچنين نخل و انواع زراعت را، كه از نظر ميوه و طعم با هم متفاوتند; و (نيز) درخت زيتون و انار را، كه از جهتى با هم شبيه، و از جهتى تفاوت دارند; (برگ و ساختمان ظاهريشان شبيه يكديگر است، در حالى كه طعم ميوه آنها متفاوت مى‏باشد.) از ميوه آن، به هنگامى كه به ثمر مى‏نشيند، بخوريد! و حق آن را به هنگام درو، بپردازيد! و اسراف نكنيد، كه خداونداسراف کننده گان را دوست نمی دارد! (سوره انعام أيه 141 )


(اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاء وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ)[3]
 خدا روشنگر آسمانها وزمين است نور خدا, به چاچراغی ميماند که در آن چراغی باشد وآن چراغ در حبابی قرار گيرد, حباب در خشانی که انگار ستارۀ فروزان است, واين چراغ افروخته شود از درخت پر برکت زيتونی که نه شرقی ونه غربی است انگار روغن آن بدونتماس با آتش دارد شعله ور ميشود, نوری است بر فراز نوری! خدا هر که را بخواهد به نور خود رهنمود ميکند . خداوند برای مردمان مثلها ميزند, وخداوند آگاه از هر چيزی است.    (سوره نور آيه 35
 
لا شرقية ولا غربية : اين درخت نه در قسمت شرقی باغ است که خورشيد بروی او افتد ونه در قسمت غربی.در سلول گياهی کيسه های غشائی هست که در آن موادی درست می شود که کلروفـيل نامـيـده می شود. کلروفـيل به معنی «ماده سبز گياهی و سبزينه» است که معادل آن در عربی «خـَضِـر» است (يعنی همان چيزيکه در آيه مطرح شده است). اين ماده سبز (خضر) انرژی نوری خورشيد را جذب می کند ( Long day plnts)و به انرژی شيمائی تـبـديـل می کند. ريشه های گياه آب و مواد معدنی را از خـاک می مکـنـد کـه بـطـرف بـرگـها رسـانـده می شـوند و بـرگـهـا نيز از هوا دی اکسيد می گيرند، بعد خَـضِر (يعـنی کـلـروفـيلها)،  مواد غـذائی مورد نياز درخت را توليد می کنند که به سراسر آن صادر می شـود و بدنه درخت و مــيــوه و ثــمــر آن را درست می کـند.درخت زيتون تک درختی است در سرزمين باز وبلندی که از هر سو آفتاب بدان ميتابد.



(وَالتِّينِ وَالزَّيْتُونِ {1} وَطُورِ سِينِينَ {2} وَهَذَا الْبَلَدِ الْأَمِينِ)[4].  قسم به تين و زيتون.و سوگند به طورسينين. و سوگند به اين شهر امن و امان. مراد به تین وزيتون اصلی نبات مقصود نمی باشد , بلکه منبت آنها مقصود است .ونيز خداوند پاک می فرمايد:
 (يُنبِتُ لَكُم بِهِ الزَّرْعَ وَالزَّيْتُونَ وَالنَّخِيلَ وَالأَعْنَابَ وَمِن كُلِّ الثَّمَرَاتِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لآيَةً لِّقَوْمٍ يَتَفَكَّرُون)[5].
خداوند بوسيله آن زراعت وزيتون وخرما وانگور وهمه ميوه ها را برای شما ميروياند, بيگمان در اين نشانه روشنی استبرای کسانی که بينديشند.

(ثُمَّ شَقَقْنَا الْأَرْضَ شَقًّا {26} فَأَنبَتْنَا فِيهَا حَبًّا {27} وَعِنَبًا وَقَضْبًا {28} وَزَيْتُونًا وَنَخْلًا {29} وَحَدَائِقَ غُلْبًا {30} وَفَاكِهَةً وَأَبًّا {31} مَّتَاعًا لَّكُمْ وَلِأَنْعَامِكُمْ)[6] سپس زمين را می شگافيم واز هم باز ميکنيم, در آن  دانه ها را می رويانيم ورَز ها وگياهان خوردنی را, ودرختان زيتون وخرما را , وباغهای پر درخت وانبوه را, وميوه وچراگاه را برای استفاده وبهره مندی شما وچهارپايان شما. (سوره عبس آيه 26 – 32)

(وشجرة تخرج من طور سيناء..): و درختي كه از طور سينا مي رويد و از آن روغن و غذايي براي خورندگان فراهم مي گردد.     ( سوره مومنون آيه 20)


طرز تهیه گیلدیک آشی (نسترن وحشی)

$
0
0


طرز تهیهگیلدیک آشی (نسترن وحشی) از آشهای سنتی آذربایجان

مواد لازم :

1-نسترن وحشی 2کیلو که در ترکی به آن گیلدیک میگویند

2-آلبالو خشک100گرم

3-آلو خشک 100گرم

4-قیصی 100گرم

5-حبوبات پخته

6-(نخود-لوبیا قرمز-لوبیا سفید-لوبیا چیتی-عدس)ازهر کدام 100گرم

 7-کوفته ریزه وگردو به میزان لازم

8-برنج 100گرم

9-رشته آش100گرم

10- روغن-نعنا-نمک به میزان لازم




نسترن وحشی را سه روز قبل خیس کرده بعد از سه روز از آبکش رد میکنیم بجای آبکش بهتر است از توری نازک تمیز استفاده کنید بطوری که بعد از آبکش کردن فقط دانه های گیلدیک در توری بماندآب آبکش شده را میگذاریم تا بجوشد وقتی جوشیدکف آن را میگیریم بعد برنج را اضافه میکنیم بعد از اینکه برنج پخت حبوبات پخته شده آلبالو خشکٰ-آلو خشک-قیصی را اضافه میکنیم بعد از 15دقیقه رشته وروغن رااضافه میکنیم تا زمانی که رشته پخته وآش لعاب دار شودبا نعناع داغ تزیین میشود.



طب سنتی در میان مردم سلدوز

$
0
0

 پیشینه تاریخی:

سولدوزدر قسمت جنوبی استان آذربایجان غربی قرار دارد و مرکز آن شهر نقده است.سولدوز یا سو اولدوز ( به معنی سیار آب ) نام یکی از طوایف ترک که در قرن هشتم به فرماندهی امیر سولدوز یا همان سو اولدوز در این منطقه زندگی می کردند که نام خود را بر این دشت به یادگار گذاشته اند.
ساکنان کنونی آن ایل قاراپاپاق هستند که  در سال
۱۲۴۰ق از قفقاز به دشت پهناور سولدوز که امروزه نقده نام دارد وارد شده و در آن نشیمن گزید. نام «قاراپاپاق» از زبان ترکی گرفته شده و به معنی «سیاه‌کلاه» است.

طبابت سنتي

ابتدا بهتر است بحثي در مورد انواع «مرهم» و «پاخاج» داشته باشيم تا مطالب اين بخش به طور منظمتر شود. پاخاج همان مرهم است يعني مرهم به دو نوع تقسيم مي‌شود:

1ـ آنچه مواد تشكيل دهنده آن از مايعات و آردها و گردها هستند.

2ـ آنچه كل يا بعضي از مواد تشكيل دهنده آن از دانه‌ها يا خرده سبزي‌ها مي‌باشد. اين قسم را «پاخاج» مي‌گويند.

 انواع مرهم:

1ـ قند خميري (خمير قند): آرد گندم با قند به ميزان تقريباً مساوي.

2ـ قاتق قويماغي: خميري كه از آرد و خامه درست مي‌شود.

3ـ دوشاب خميري: از آرد و دوشاب.

4ـ مرهمي از: موم مذاب، روغن گاو، زرد چوبه، آرد و اگر عسل به آن افزوده شود بهتر است.

5ـ از آرد، تخم مرغ، زرد چوبه.

6ـ از كافور و ترياك.

7ـ از: سريشم و زرده تخم مرغ

8ـ از: مقداري كرم خاكي را خشكانيده و كوبيده به صورت گرد در مي‌آورند و با مقداري مساوي آن از خمير كهنه كه در اطراف سفره مخصوص خمير مي‌ماند و مي‌خشكد به هم آميخته و خمير مي‌ساختند.

9ـ از: سقز و شير (در فصل سرما قدري نفت سياه نيز به آن مي‌افزايند).

10ـ از: قويماق (آرد سرخ كرده در روغن حيواني داغ كه بعداً آب به آن مي‌افزايند ـ حريره)، سقز و سروش.

11ـ از: آرد لپه، گوگرد پاس، خمير مايه طبيعي.

12ـ كوبيده گي داش (سنگ كبود)، قوروم (دوده‌هاي برخاسته از تنور به سقف مي‌چسبد، قوروم ناميده مي‌شود)، قورود (كشك) و به جاي قوروم مي‌توان از سياهه ديگ استفاده كرد.

13ـ از فضله سگ و فضله كبوتر.

پاخاج ها:

1ـ خرماي سياه و كوبيده سير.

2ـ از صابون و پياز پخته.

3ـ از: سقز و خرده صابون ـ صابون معطر را بهتر مي‌دانند.

4ـ بذرك زرد جوشيده در شير گاو.

5ـ پوسته درخت نارون و پوست درخت بيد و شاه ملحمي (شاه مرهمي: نوعي گياه) همه را كوبيده به هم مي‌آميزند و به صورت خام مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

6ـ از: زرده تخم مرغ، خرده توتون و نمك.

7ـ از: خمير مايه طبيعي و پر مرغ خانگي.

8ـ از: برگ بيد و برگ درخت كلمبور (نوعي درخت شبيه تبريزي ولي معمولاً مستقيم و راست نمي‌شود يعني خميدگي‌ها و كجي هائي درشت دارد) به صورت خام و تر كوبيده و به هم مخلوط مي‌شوند.

9ـ از: آبي كه «كاكوتي» در آن جوشانيده‌اند. آرد، روغن، ـ اين مرهم «خشل» ناميده مي‌شود.

10ـ از: خرده يونجه تر، برگ بيد، روغن بزرك.

11ـ از: تخم مرغ، گل ببنك (گياهي است)، قرخ بوغوم (چهل بند ـ گياهي خزنده باريك كه بندها و مفصل‌هاي زياد دارد) و حنا.

12ـ از: پياز داغ و كوبيده ميخك.

13ـ از: كوبيده گندم و آبي كه از جوشانيدن تكه نمد، بدست آمده باشد.

14ـ پر مرغ خانگي، برگ كلم و فضله كبوتر را با هم مخلوط مي‌كنند.

موارد مصرف:

1ـ شيرين يارا (زخم شيرين) كه در بدن ظاهر مي‌شود: مرهم شماره سه و پاخاج شماره 2.

2ـ يامان يارا (زخم بد) همرنگ بدن مي‌باشد: توله سك كوچك را سر بريده و شكم آن را باز كرده بي درنگ به زخم مي‌بندند. سپس از بيشتر پاخاج‌ها استفاده مي‌شود.

گويند اگر اين زخم به فوريت معالجه نشود از جاي خود به جاي ديگر بدن منتقل مي‌شود (قهر مي‌كند و جا عوض مي‌كند) كه بايد از مرهم شماره 6 استفاده شود تا به جاي اصلي برگردد سپس جگر سفيد و كافور را يكي از پس ديگري بر آن مي‌بندند و پوست و چرم تازه (گوسفند) را نيز مفيد مي‌دانستند.

3ـ قلباش (زخم يا عفونتي كه در سر انگشتان و زير پوست و گوشت نزديك به استخوان پديد مي‌شود): ابتدا داغ مي‌كنند و يا در روغن داغ فرو مي‌برند تا زخم آن به طرف بيرون درز كند، آنگاه رگ پخته كلم و پاخاج شماره 4 و 5 را بطور متناوب استفاده مي‌كردند.

4ـ خيارك (زخمي در سمت داخلي ران نزديك به شكم در مي‌آيد): خيار سبز (و در فصل زمستان كه دسترسي به خيار سبز نيست از خيار شور و خيار ترشي استفاده مي‌شد) و نيز از مرهم شماره 13 و شماره 1 و 2 و 3 و نيز پاخاج شماره 5 و 8.

5ـ دولاما: از فرو رفتن خار يا هر چيز ديگر در انگشت كه در اثر ارتباط با آب پديد مي‌آيد:

ابتدا سر زخم را با سنجاق و امثال آن كمي باز مي‌كردند سپس از مرهم‌هاي شماره 1، 2 و 3 استفاده مي‌كردند.

6ـ چرتغ: انواع زخمهاي ريز در اطراف و زير پلك‌هاي چشم (شايد نوعي تراخم باشد) چكيده آب چت چت و شير زني كه بچه اش دختر است، بر آن مي‌چكانند.

7ـ زخمهاي حوادث: پاخاج شماره 10.

8ـ درد مفاصل: كوبيده گياه «ايت اوزرگي» ـ نوعي گياه ساقه دار بدبو كه داراي غوزه هائي شبيه غوزه لوبيا ولي كوچكتر، است برگهايش شبيه دو بيضي بهم چسبيده است ـ يا شيره ريشه آن. و نيز خوردن عرق كاكوتي.

9ـ درد شكم: عرق كاكوتي، عرق نعناع.

10ـ خون دماغ: كوبيده تره يا آب تره و نيز خاكستر موي بز را به داخل بيني مي‌ريزند.

11ـ درد گوش: روغن حيواني يا چكيده پياز داغ مي‌چكانند. در صورت درد شديد از مرهم شماره 2 هم استفاده مي‌شده.

12ـ تهييج گلو: پاخاج شماره 7 را به زير چانه و گلو مي‌گذارند.

13ـ ياغر (سابيدگي بدن سواركار در اثر زين اسب): ماليدن هر نوع روغني را كافي مي‌دانستند.

14ـ حصبه دووانه (ديوانه حصبه‌اي كه هذيان مي‌گويد): مرهم شماره 8 را به پيشاني و جلو سر او مي‌بندند.

15ـ سرفه و سينه تنگي: به دانه، چهار تخمه و عرق پونه، (و پخته گل ختمي را بر روي سينه او گسترده مي‌بندند).

16ـ كسي را كه ترسيده و بيمار شده، داغ مي‌كردند يعني دوباره او را مي‌ترسانيدند.

17ـ سوختگي: مرهم شماره 4 و شماره 10 و گندم يا زلخ بو داده (يا زلخ گندمي كه در بهار كاشته مي‌شود.) با قدري جو بود داده و با سرشير روي آن مي‌بندند.

18ـ زخم دهان كودك: مادر طفل به همسايه‌ها مراجعه مي‌كرد با دهان بسته كه نبايد چيزي بگويد. آنگاه همسايه‌ها مي‌فهميدند كه مرادش چيست بدين ترتيب از هفت همسايه تكه هائي از خمير مايه طبيعي را جمع مي‌كرد و آنها را در بغل هم بر روي ستون خانه مي‌چسبانيد با خشك شدن خميرها زخم دهان بچه‌ها (مثلاً) خوب مي‌شد.

19ـ جاي دندان سگ (سگ گزيدگي) خمير مايه مخلوط با پر مرغ خانگي (پاخاج شماره 8). البته اگر خمير مايه از خانه صاحب سگ آورده شود زودتر تاثير مي‌گذارد.

20ـ سر درد ممتد: پر مرغ خانگي را كوبيده و به صورت خمير در آورده و بر سرش مي‌ماليدند. و نيز پاخاج شماره 11.

21ـ درد معده: مخلوطي از كوبيده دارچين، قولنجان، هليله زرد، هليله سياه، كازراخ، قرص كمر و هل را كفلمه مي‌كردند. و شيره ريشه شيرين بيان. گاهي شيره مذكور را آميخته با عسل به صورت قرص در آورده و در هر وعده غذا يك قرص ميل مي‌كردند و مي‌كنند.

22ـ درد چشم: حاضربزك (داروئي قرمز كه جهودها مي‌ساختند) چكيده آب گياه چت چت و دانه‌هاي گياه «بزوشه». كه گياه «باغايار پاغي» هم ناميده مي‌شود، از تنظيف عبور داده و به چشم مي‌چكاندند.

23ـ لطمه خوردگي استخوان، شكستگي دنده ها: مرهم شماره 9 و نيز ريشه «چله داغي» ـ گياهي است ـ را بر روي پوست محل شكستگي مي‌مالند.

24ـ اسهال كودك: ماست گاوميش، تخم مرغ پخته، كته ـ و نيز آجر را به صورت خاك در آورده و گرم كرده و كودك را با آن قنداق مي‌كردند. و عرق بو مادران.

25ـ به هوش آوردن بيهوش: دود (خصوصاً دود پارچه)، بوي كاه گل، جلو دماغ او مي‌گرفتند و فاصله دو ابروي او را ماساژ مي‌دادند.

26ـ زگيل گاو و گوساله: مرهم شماره 12. گاهي براي زگيل انسان هم از آن استفاده مي‌شده.

27ـ شاش بند: پر مرغ خانگي، برگ كلم و فضله كبوتر (پاخاج شماره 14) را بر او مي‌بندند و نيز دُم گيلاس را دم كرده و مي‌خورند و همچنين دانه‌هاي گياه «خانم سالاندي» (تاج خروس).

 

ما عسله (نوعی دسر با خرما)

$
0
0
سلام به همگی  ماعسله یا معسل رو خوزستانی ها درست ميکنند. هم خوشمزه است و هم گرمی برای بدن در سرما

مواد لازم:
خرما 500 گرم
شيره خرما(سيلون) 200 گرم
2 ق چای خوری / زنجبيل
کنجد 1 ق چای خوری
اندازه مواد بستگی به مقدار خرمایی که ميخواین باهاش معسل درست کنيد

طرز تهيه:
اول این رو بگم که طبيعت این دسر به واسطه ادویه هایی که توش داره ،گرم هست بسيار پر خاصيته .
در ابتدا هسته خرما رو می گيریم.پودر زنجبيل و کنجد رو به شيره اضافه ميکنيم و روی حرارت ملایم قرار ميدیم و هم ميدونيد شيره رو نباید جوشوند و به قدری روی حراراتش ميدیم که گرم بشه و بعد روی خرما می ریزیم و باهم مخلوطشون ميکنيم.
اميدوارم که درست کنيد و از طعمش لذت ببرید.

برنج هایی با طعم مرگ موش!

$
0
0
ایران اکونا :رنج هاي هندي که امروزه در سفره ايراني ها زياد به چشم مي خورد حاوي برخي مواد خطرناک هستند که به شدت "سلامتي"شما را تهديد مي کند.
برنج هايي که نسبت به حالت عادي بيشتر قد مي کشند حاوي "مواد سرطان زايي"هستند که باعث ايجاد "ترکيبات شيميايي"مضري مي شوند.

بررسي ها نشان مي دهند، برنج هاي هندي داراي ترکيبات غير معقول و مضري هستند که باعث "چاقي"شما خواهند شد و در "ژن"باعث ايجاد دستکاري مي شود.

گفتني است موادي که به اين برنج ها اضافه مي کنند در بدن بر روي ژن ها تاثير گذاشته و باعث مي شود نسل هاي بعدي دچار تغييرات ناخوشي در اندام هاي بدن خود باشند.

مطالعات دانشمندان نشان مي دهند که برنج هاي وارداتي هندي براي "زنان باردار"بسيار مضرهستند ومي تواند به "جنين"آنها آسيب هايي جدي وارد کنند.

همچنين گفتني است برنج هاي هندي نبايد به هيچ وجه در غذاي کودکان وجود داشته باشند زيرا رشد آن ها را با مشکل مواجه مي کند.


خواب

$
0
0

یک خواب خوب شبانه می‌تواند به معنای واقعی کلمه ذهنتان را پاک کند. پژوهشی جدید بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که سیستم تصفیه ضایعات مولکولی مغز (که سال گذشته کشف شد) وقتی که ما به خواب می‌رویم، در بیشترین حالت فعالیت خود قرار دارد.

این یافته، به درک بهتر دلیل نیاز ما به خواب کمک می‌کند و می‌تواند الهام بخش درمان آلزایمر، پارکینسون، و دیگر بیماری‌های سیستم عصبی باشد که با ساخت پروتئین در مغز در ارتباطند.

به گزارش نیوساینتیست، جفری لیف در دانشگاه مرکز پزشکی روچستر در نیویورک و یکی از نویسندگان مقاله این پژوهش می‌گوید:«اگر این سیستم تصفیه تحت کنترل داخلی بدن باشد، می‌توان یک راه دارویی برای خاموش و روشن کردن این سیستم پیدا کرد. شاید این یک گذرگاه زیست ‌شناختی باشد که بتوانیم با استفاده از آن، مانع از نابودی سیستم عصبی بیماران شویم».

لوله کشی مضاعف:

تخلیه مواد زائد بدن بیشتر توسط سیستم لنفاوی انجام می‌شود که مولکول‌های آسیب دیده یا جابجا شده و نیز عوامل بیماری‌زا را از بافت‌ها پاک کرده و آنها را به خون انتقال می‌دهد، پس از آن، این مواد توسط کبد تجزیه شده و در نهایت دفع می‌شوند. اما ترافیک در سراسر بافت ظریف مغز توسط یک سد خونی در مغز کنترل می‌شود، که به لنف اجازه نمی‌دهد تا کار خود را در مغز آن گونه که در دیگر بافت‌ها انجام می‌دهد، به انجام برساند.

سال گذشته لیف و همکارانش کشف کردند که مغز مواد زائد را از طریق آنچه "لوله‌های ثانویه"نامیده می‌شود، بیرون می‌ریزد. این سیستم از یاخته‌هایی گلیایی تشکیل شده، که بعضی اوقات به دلیل این که کار اصلی آنها در جای خود نگهداشتن نورون‌ها است، «چسب سیستم عصبی» نامیده می‌شوند. سلول‌های گلیایی لوله‌هایی را در اطراف رگ‌های خونی تشکیل داده و ذخایر پروتئین را از بافت مغز بیرون می‌کشند؛ چون اگر آنجا بمانند ممکن است ایجاد بیماری کنند.

کشف اولیه این سیستم در سال گذشته در اثر رهگیری جریان مایعات با استفاده از یک سیستم قدرتمند تصویربرداری به نام میکروسکوپ دو فوتونی انجام شد. اکنون این گروه از همان شیوه برای مقایسه جریان گلیایی در موش‌های هشیار و خوابیده استفاده کرده است. آنها دریافتند که مایع تمیز کننده ضایعات، در مغز موش‌های خوابیده یا بیهوش شده، خیلی سریع‌تر از موش‌های هشیار جریان دارد.

رویاهای لوله‌ای:

دلیل این افزایش جریان، به گمان محققین، می‌تواند این باشد که یاخته‌های گلیایی در جریان خواب از رگ‌های خونی جدا می‌شوند. این منجر به افزایش تا 60 درصدی در حجم فضای بین لوله‌های خارجی گلیایی و لوله‌های داخلی رگ خونی می‌شود، و اجازه عبور مایع بیشتری را از مغز می‌دهد.

آزمایش‌های بیشتر نشان دادند که پروتئین بتا آمیلوید (که وقتی در مغز به هم می‌چسبد و پلاک تشکیل می‌دهد، منجر به ابتلا به آلزایمر می‌شود) وقتی موش خوابیده بود، در مقایسه با حالت بیداری او، دو برابر سریع‌تر از مغز تخلیه می‌شد.

دیوید هولتزمن، عصب شناس و پژوهشگر آلزایمر در دانشگاه واشینگتن می‌گوید: «این امر خیلی مهم است، چون من فکر نمی‌کنم که مردم هیچ گاه به این فکر کرده باشند که چرخه خواب و بیداری چگونه ممکن است بر یک فرایند تخریب عصبی اثر بگذارد».

آلزایمر در قرآن

$
0
0
وَاللَّهُ خَلَقَكُمْ ثُمَّ يتَوَفَّاكُمْ وَمِنْكُمْ مَنْ يرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَي لَا يعْلَمَ بَعْدَ عِلْمٍ شَيئًا إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ قَدِيرٌ(النحل/70)

و خدا شما را آفريد سپس جان شما را مي‏گيرد و بعضي از شما تا خوارترين سالهاي زندگي [فرتوتي] بازگردانده مي‏شود به طوري که بعد از  دانستن چيزي نمي‏دانند.(نقصان حافظه می گیرند) قطعاخدا داناي تواناست

وَمِنْكُمْ مَنْ يرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيلَا يعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيئًا (حج5)

و برخي از شما به غايت پيري مي‏رسد به گونه‏اي که پس از دانستن [بسي چيزها] چيزي نمي‏داند (حافظه اش مختل می شود)



وَلَقَدْ يسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ(القمر/22)

ما قرآن را براي یادآوری و پندآموزی آسان ساختيم؛ آيا پند گیرنده ای هست؟ !

علائم این بیماری با از دست دادن قدرت حفظ اطلاعات بخصوص حافظه موقت در دوران پیری آغاز شده و به تدریج با از دست دادن قدرت تشخیص زمان، افسردگی ، از دست دادن قدرت تکلم، گوشه گیری و سرانجام مرگ در اثر ناراحتی‌های تنفسی به پایان می‌رسد.آیات زیر اشاره ایی به این بیماری است:

آيات مورد بحث مساله اثبات خالق يكتا را از طريق دگرگونى و تغييرات نعمتها تعقيب مى كند و آن از اختيار انسان بيرون است و نشان مي دهد از ناحيه ديگرى مقدر مى شود.
در این آیه نخست مى گويد: خداوند شما را آفريد(و الله خلقكم ).
سپس روح شما را مى گيرد و مرگتان فرا مى رسد (ثم يتوفاكم ).
هم حيات از ناحيه او است، و هم مرگ، تا بدانيد اين شما نيستيد كه آفريننده مرگ و حياتيد.
مقدار طول عمر شما نيز در اختيارتان نيست ، بعضى در جوانى يا نزديك به پيرى از دنيا مى روند ولى بعضى از شما به بالاترين و بدترين ساليان عمر يعنى نهايت پيرى باز مى گردند(و منكم من يرد الى ارذل العمر).
و نتيجه اين عمر طولانى آن خواهد شد كه بعد از علم و دانش و آگاهى چيزى نخواهد دانست و همه را بدست فراموشى مى سپارد (لكى لا يعلم بعد علم شيئا).
درست مانند آغاز عمر و سنين كودكى كه يكپارچه نسيان بود و فراموشكارى و ناآگاهى، آرى خداوند آگاه و قادر است (ان الله عليم قدير).
همه قدرتها در اختيار او است و به هر مقدار كه صلاح بداند مي بخشد و به هر موقع كه لازم ببيند مى گيرد

تیروئید

$
0
0
Thyroidغده تیروئید به شکل پروانه در جلوی گلو و فعالیت آن برای ادامه حیات  انسان ضروری است، این غده هورمون های بسیار مهمی مانند تیروکسین، T3 ،T4 و غیره را تولید می کند.


وظایف هورمون های تیروئید در بدن:

هورمون های تیروئید از مهمترین هورمون های بدن می باشند، آن ها برای مشتعل شدن سوخت درون میتوکندری سلول ها به منظور تولید انرژی، که بدن برای تمامی فعالیت های خود از آن استفاده می نماید ضروریند. بنابراین هر گونه اشکال در عملکرد غده تیروئید باعث ایجاد اختلال در تولید انرژی و بروز خستگی می شود.

این هورمون ها باعث افزایش متابولیزم(سوخت و ساز بدن) شده که تقریباً تمامی بخش های بدن را تحت تأثیر قرار می دهند از قبیل: سیستم گوارش(متابولیزم چربی ها، کربوهیدرات ها، تولید پروتئین)، تنظیم وزن بدن، تنظیم ضربان قلب و فشار خون، تنظیم تنفس، قدرت عضلانی، تنظیم خواب و عملکرد جنسی و غیره.

هورمون های تیروئید همچنین بر خلق و خوی و بخش روان انسان تأثیر گذارند، میزان کم آن ها در دوران حاملگی موجب نوعی عقب افتادگی ذهنی در جنین بنام کوتینیسم و در کودکان باعث کاهش فعالیت ذهنی و افسردگی می شود. زیادی هورمون ها نیز سبب بی قراری، عصبانیت و جنب و جوش بیش از حد می شود که به آن هایپرتیروئیدیسم(پرکاری تیروئید) گویند.

مشکلات متداول غده تیروئید:

1. کم کاری تیروئید

2. تیروئیدیت (عفونت خفیف تیروئید)

3. پرکاری تیروئید

4. گواتر

5. سرطان تیروئید

بنا به تجربه ما روش های طبیعی درمان تیروئید بسیار موثرتر از استفاده از داروهای شیمیایی و هورمون های جاگزین می باشند، غیر از مواقعی که غده تیروئید بطور کامل تخریب شده و یا با جراحی آن را برداشته اند نیاز به استفاده از هورمون های جایگزین نمی باشد، در مواردی که تیروئید فرد تخریب نشده و فقط مشکلات تیروئید وجود دارد، هورمون درمانی ظاهراً باعث رهایی فرد از عوارض می شود اما به مرور زمان مشکلات بیشتر و درمان سختر می گردد.

چرا امروزه مشکلات تیروئید گسترش یافته؟

1. استرس:استرس به هر شکل اعم از جسمی، عاطفی، اقتصادی، زندگی در شهرهای شلوغ و پر سر و صدا و غیره باعث بهم خوردن توازن مواد معدنی بدن و تعادل تیروئید می شود. هرگاه شخصی تحت استرس قرار می گیرد غدد آدرنال(فوق کلیوی) به کمک بدن شتافته و با تولید هورمون های مختلف به بدن کمک می کند تا از حالت فشار و استرس خارج شود به همین دلیل ممکن است شما بارها هنگام استرس دردی در ناحیه کلیه ها احساس کرده باشید، این امر موجب مصرف مقدار زیادی عنصر روی و منیزیوم توسط بدن می گردد، استمرار استرس موجب مصرف بیشتر و در نهایت تخلیه ذخایر روی، منیزیوم و برخی دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی و به هم خوردن توازن آن ها در بدن می گردد. بسیاری از مواد معدنی که هنگام استرس از بدن فرد حذف می شوند برای فعالیت صحیح غده تیروئید مورد نیاز می باشند.

2. وجود مواد و عناصر تداخل کننده با عملکرد عنصر ید:امروزه در آب و مواد غذایی، هالوژن ها مانند فلوریدها، کلریدها، برمیدها به فراوانی وجود دارند که می توانند جایگزین ید در تیروئید شوند. این مواد با جذب و متابولیزم ید تداخل دارند و وقتی آن ها جایگزین ید در بدن شوند، غده تیروئید دچار اختلال در فعالیت می شود.

3. ازدیاد مس و جیوه در بدن:امروزه تقریباً اکثر افراد دارای مس و جیوه مازاد در بدنشان به خاطر آلودگی محیط زیست می باشند. این دو عنصر با عناصری مثل روی، سلنیوم و منگنز که تیروئید جهت فعالیت خود به آن ها نیاز دارد تداخل عملکرد دارند، مس عنصر ضروری برای سلامت انسان است اما ازدیاد آن موجب اختلال در عملکرد غده تیروئید می شود، غده تیروئید نسبت به مس بسیار حساس است. بخشی از آن به این دلیل است که تیروئید به آسانی توسط سیستم اعصاب سمپاتیک  تحت تاثیر  قرار می گیرد. مشکلاتی از قبیل کم کاری یا پرکاری تیروئید رابطه مستقیم با عدم تعادل مس در بدن دارند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله ازدیاد مس را مطالعه نمایید)

جیوه نیز از طریق مواد مصرفی در پر کرده دندان ها(آمالگام)، خوردن بیش از حد ماهی و سایر آبزیان وارد بدن انسان شده و باعث ایجاد اختلال در عملکرد بخش های مختلف بدن مانند کبد، غده تیروئید و... می شود، بسیاری از بیماری دیگر مانند ام اس نیز رابطه مستقیم با ازدیاد جیوه در بدن دارند.

4. کمبود مواد معدنی و ویتامین ها به دلیل تغذیه نادرست و کاهش کیفیت مواد غذایی:
مردم به علت مشغله و نوع زندگی تمایل بیشتری به خوردن غذاهای فست فود و آماده دارند. معمولاً این غذاها دارای کالری زیاد و فاقد مواد مغذی به اندازه کافی هستند، همچنین کاهش کیفیت مواد غذایی به دلیل استفاده از هورمون ها برای پروار کردن دام ها و طیور و روش های رویش سریع در پرورش میوه ها و سایر مواد غذایی، سبب تهی شدن آن ها از مواد معدنی و ویتامین ها شده است. کمبود مواد معدنی مانند روی، ید، سلنیوم، منگنز، ویتامین سی و ویتامین های گروه B در فعالیت این غده ایجاد اختلال می نمایند، میزان کافی تمامی این عناصر در بدن برای عملکرد صحیح غده تیروئید لازم می باشند.

5.  عفونت و سرطان هادر بدن نیز فعالیت غده تیروئید را تحت تاثیر قرار می دهند.

تستسترون و خصوصیات زنانه

$
0
0
 از قضا سرکنجبین صفرا فزود

برخی از پسرها که به دلیل تغذیه بد و نا مناسب احساس می کنند رشد کافی ندارند و مرد نشده اند برای جبران این مسئله و بروز علائم ثانویه ی جنسی اعم از عضله سازی و رویش مو در صورت و ... روی به مصرف مواد استروئیدی به خصوص تزریقتستسترون به همراه تمرینات شدید بدن سازی می آورند.

تزریق و یا مصرف خوراکی هر ماده و یا هر هورمونی که حاوی تستسترون بوده و یا در بدن آدمی به این هورمون جنسی مردانه تبدیل شود با محدود شدن ترشح طبیعی تستسترون در بدن همراه بوده و منجر به بروز عوارضی ناگوار در بدن آدمی می شود . هورمون تستسترون در بدن آدمی از بیضه ها ترشح می شود و میزان ترشح آن نیز تحت کنترل دستورات و فرامینی است که از هیپوتالاموسمغز صادر می شود . فرامین عصبی و هورمونی که از این غده صادر می شود با تأثیر بر هیپوفیز و در نهایت نیز با تحریک بیضه ها آنها را وادار به ترشح هورمونی موسوم به « Dehdro – epiandrosterone» که اغلب به نام عمومی «DHEA » شناخته می شود این هورمون از کلسترول ساخته شده منشأ تولید تستسترون و دیگر های استروئیدی از کلسترول و چربی ساخته می شود .

 تبدیل شده و در نهایت نیز به هورمون تستسترون تبدیل می شود زمانی که بدن نیازی به ترشح بیشتر این هورمون نداشته باشد با ارسال دستوری به هیپوتالاموس ترشح آن را متوفق می کند . این در حالی است که وارد کردن نوع تزریقی و یا خوراکی استروئیدهای آناتولیک و آندروژن به بدن دقیقاً همانند این دستور عمل کرده و موجب محدود شدن و حتی در موارد حادتر نیز موجب متوقف شدن طبیعی تستسترون در بدن می گردد .

زمانی که میزان هورمون موجود در خون از حد معینی پائین تر برود بدن این مسئله را به عنوان نوعی هشدار تلقی کرده و میزان ترشح آن هورمون در خون از حد مجاز بالاتر برود بدن خودبخود اقدام به محدود کردن و حتی توقف نمودن ترشح هورمون مزبور می کند .  

شاید برای شما این پرسش مطرح شود که چرا متوقف نمودن ترشح طبیعی تستسترون می تواند برای سلامت آدمی مضر باشد ؟

با متوقف شدن و یا محدود شدن شدید ترشح طبیعی هورمون تستسترون سلولهای ترشح کننده این هورمون نیز به مرور زمان دچار تنبلی شده و حتی در طولانی مدت تیز دچار تغییرات اساسی شده و قابلیت ترشح دوباره این هورمون را به کل از دست می دهند . شما هم شما هم اگر از فرمهای دارویی تستسترون و یا از فرم های تزریقی دیگر استروئیدها استفاده کنید به ناچار مصرف این داروها را باید پس از مدتی قطع کنید . زمانی که بدن در نتیجه مصرف توان خود را برای ترشح طبیعی تستسترون از دست دهد و از منابع بیرونی تستسترون محروم شد بیضه ها کوچک شده قدرت باروری از دست می رود ، افت شدید قدرت بدنی و کم شدن حجم عضلانی  نتیجه این تغییرات هورمونی است . کم نیستند ورزشکارانی که که از داروهای استروئیدی استفاده می کنند و در نتیجه پس از قطع مصرف قسمت اعظمی از حجم حاصل شده از تمرینات را به راحتی از کف داده و در طولانی مدت نیز قدرت باروری و انرژی جنسی خود را فدای باورها غلط و متدهای غیر علمی و دیمی می کنند .

از کار افتادن بیضه ها و کم شدن ترشح طبیعی تستسترون در بدن نه تنها با افت قوای جنسی و یا عقیمی فردهمراه می شود بلکه در موارد حادتر موجب بروز صفات زنانه ، نازک شدن صدا ، کم شدن رشد موهای صورت ، تغییر خلق و خو و حتی موجب بروز اختلالات جنسی شخصیتی و رفتاریدر مردان می گردد .

استروژنیکی از هورمونهای جنسی موجود در بدن آدمی است که در بدن زنان فعال تر بوده و در بدن مردان نیز به مقدار بسیار کم و اندک وجود دارد . زمانی که شما از تستسترون تزریقی استفاده کرده و یا از دیگر استروئیدهای مشتق شده از تستسترون بهره بگیرید مقادیر قابل توجهی از این هورمونها به استروژن تبدیل شده و منجر به بروز برخی عوارض جانبی نگران کننده و آزار دهنده در بدن مردان می شود .

 «آرماتیزاسیون» البته به تلفظ فرانسوی فرایندی است که در طی آن فرآیند ، تستسترون تحت تأثیر آنزیم « آرموتاز » قرار گرفته و به هورمون جنسی زنانه استروژن تبدیل می شود . اغلب هورمون های استروئیدی در ساختمان شیمیایی خود 17 عدد کربن دارند که در این تغییر و فعل و انفعالات شیمیایی ، تغییر مختصری در سومین اتم کربن این ترکیبات رخ داده و ماهیت آنها را به کلی عوض کرده و آنها را به هورمون زنانه استروژن بدل می کند .

بارز ترین تأثیر تبدیل شدن هورمون تستسترون به هورمون های جنسی زنانه در مردان به صورت بروز صفات زنانه در آنان دیده شود شاید اولین و مهمترین صفات زنانه ای که در مردان دیده می شود عارضه نوک سینه یا ژنیکوماستی باشد . این عارضه عبارت است از رشد و بزرگی نامتعادل یکی از پستان ها یا هر دوی آنها که اغلب با درد و تجمع چربی در نوک سینه ها نیز همراه است

سینه














استروژن تأثیر شدیدی بر احتباس آب و املاح در بدن داشته و ازدیاد آن در بدن مردان منجر به شل شدن عضلات ، افزایش کاذب و دست و پا گیر وزن ، از بین رفتن کات عضلات و افزایش حجم نامطلوب و آبکی بدن می شود . دانشمندان عرصه دامپزشکی از این خاصیت اسنروژن برای پروار کردن دام های گوشتی استفاده می کنند . آنها با افزودن مقداری استروژن به استروئیدهای تزریقی حیواناتی چون مرغ ، گاو و گوسفندافزایش حجم و وزن خوبی را در کوتاه مدت به دست می آورند .

کسانی که از استروئیدها استفاده می کنند با تبدیل شدن این مواد به استروژن افزایش شدید و آنی وزن و سایز عضلانی را تجربه کرده و در بسیاری از موارد نیز این شرایط را با آنابوبیسم واقعی و افزایش مطلوب و با کیفیت حجم و وزن عضلانی اشتباه گرفته و از این شرایط نیز احساس رضایت می کنند . امّا زمانی که مصرف دارو متوفق شود تعادل هورمونی در بدن برقرار شده و حجم و وزن ناشی از استروژن در بدن مردان نیز از بین رفته و ورزشکار از همه جا بی خبر را که به این سراب دلخوش کرده بود ناامید کرده و او را به عزای چربی ها و آب شبه عضله از دست رفته خود می نشاند .

بزرگ شدن پروستاتیکی دیگر از عوارض مصرف استروئیدهاست . پروستات غده ای است که در قسمت جلود مثانه و در اطراف مجرای خروج ادرار در بدن مردان وجود دارد این غده وظیفه تولید و ترشح مایع منی را در مردان بر عهده دارد بزرگی این غده که به طور طبیعی در درصدی از مردان نیز دیده می شود از شایع ترین عوامل مرگ و میر مردان در جهان بوده است .

این غده در برابر هورمون های مردانه و مخصوصاً در برابر تستسترون و همچنین در برابر  هورمون های استروئیدی بسیار حساس بوده و به سرعت عکس العمل نشان می دهد .

کسانی که استروئید مصرف می کنند در بسیاری از موارد بدون اینکه خود متوجه باشند از عارضه بزرگ شدن غیر طبیعی این غده در بدن خود رنج می برند .(حقایقی در مورد استروئیدها ، صفحات 64 تا 67 و 195و 196 و200 - دوپینگ و داروهای نیروزا ، صفحه ی 183)

همانطور که ملاحظه فرمودید مصرف تستسترون و استروئیدهای مشکلات متعددی را برای دستگاه و جهاز تناسلی مردان ایجاد می کند و مهمترین عارضه آن بر هم زدن تعادل هورمونی در بدن و در موارد پیشرفته عقیم شدن مردان است


شربت سيب

$
0
0
شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صداست.اين شربت براي كساني كه معده ناتوان دارند و براي كساني كه قلبشان از اثر حرارت مزاج به تپش مبتلا است خوب است. تشنگي را برطرف مي كند و از قَي كردن جلوگيري به عمل مي آورد.شربت سیب در رفع ناراحتی‌های روحی و روانی بسیار نافع است.گفتنی است که این شربت سیستم گوارش را تقویت کرده و رخسار را خوش رنگ و نیکو می‌کند.

طرز تهيه شربت سيب :

ابتدا 3 کیلو آب سیب را چند دقیقه روی شعله کم بجوشانید، البته باید دقت کنید که مدت زمان جوشیدن بسیار کوتاه باشد و فقط چند قل بزند. سپس آب سیب را به مدت 24 ساعت کنار گذاشته و پس از گذشت 24 ساعت یک کیلو عسل به آن اضافه کنید و بر روی شعله کم قرار دهید تا به قوام مایع شربت درآید. می‌توان چند قاشق غذاخوری از این مایع شربت را با آب خنک مخلوط کرده و مصرف نمود.

خواص:
سيب ميوه‌اي كلسيم‌دار است كه به جذب كلسيم نيز كمك مي‌كند.

اين ميوه خستگي مفرط بدن را از بين مي‌برد و دم‌كرده برگ آن ادرارآور و درمان‌كننده التهاب كليه و مثانه است.

نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.

اين ميوه مقوي كبد و اشتهاآور است و براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است. خوردن سيب حتي براي آنهايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي‌برد.

پوست سيب را مانند چايي دم كنيد و بياشاميد. اين چايي بهترين دوست كليه است.

کزنگ

$
0
0



کزنگ گیاهی است که در دامنه‌های کوه‌های مرکزی ایران می‌روید. این گیاه عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارد و البته خارهایی وحشتناک. وقتی این گیاه تازه روییده است و برگ‌هایش تازه و آب‌دار است، عطر و طعمش بیشتر است. برای چیدن یک چاقو همراه داشته باشید و آن را از روی سطح خاک ببرید. بعد باید با حوصله تک‌تک تیغ‌ها رو با قیچی قطع کنید. کار سختی است. اما من چون طعم کزنگ را دوست دارم، این زحمت برایم زیاد نیست.
بعد باید آنها را تازه در ماست یا دوغ بریزید. برای طعم‌دهی بیشتر، بهتر است کمی ان را پیش از ریختن در ماست یا دوغ فشار بدهید تا بافت‌های آن اندکی پاره شود و طعم بیشتری آزاد کند. از خشک کردن یا پودر کردن آن پرهیز کنید. طعمش از دست می‌رود. راه خوب این است که آنها را خیلی فشرده در یک ظرف نوشابه بریزید و آن را با دوغ پر کنید. به این ترتیب دوغی با طعم کزنگ بالا دارید که می‌توانید به عنوان اسانس برای هنگامی که دوغ درست می‌کنید، استفاده کنید. به این ترتیب، کزنگ را در دوغ تازه نگه می‌دارید.

ترکیب انجیر و پونه

$
0
0
یکی از ترکیبات مناسب برای التهابات شبه آسم و آلرژیکبا ترشحات غیر چرکی ولی بسیار غلیظ گلو و مجاری تنفسی فوقانی با احساس خشکی و تنگی نفس و سرفه و درد گوش حساسیتی پونه وحشی و انجیرمیباشد.
پونه سه نوع کاشتنی جویباری و صحرایی یا بیابانی دارد.
کاشتی آن گرمی و خشکی کمتری دارد کوهی آن تندی و تلخی شدیدتری دارد و نوع جویباری که در کناره جویبارهای کوهستان می روید مرطوب تر و مشهی و مقوی معده و کبد بوده و نزد کوهنوردان معروف بوده و کوکوی آن برایشان شناخته شده است.نوع بیابانی جریان خون پوستی را زیاد میکند گرمی بیشتر از آویشن دارد.نرمی بخش تحلیل برنده و مقطع و دافع بلغم و مره سودا است.
دقت کنیم پونه برای زنان حیض آور و کم کننده شهوت است.انجیر خشک سفید تند مزه و پرگوشت گرم و لطیف رساننده و گدازنده مقطع ملطف ضد زبری گلو و ورم مجاری تنفسی است.
انجیر خشک را ۸ ساعت در شیر یا آب ولرم نرم کرده به علاوه پونه یا عرق آن کرده در مخلوط کن یکنواخت کنید ترکیب لزج حاصل آماده استفاده است که می توانید روزی سه نیم تا یک فنجان در روز استفاده شود. 

رنگ مدفوع

$
0
0
رنگ مدفوع:
رنگ طبيعي مدفوع آتشي روشن است .اگر مدفوع به رنگ آتشي تيره درآيدنشان از زيادي زهره دارد وا گر روشن تر از رنگ طبيعي باشد دليل خامي وناپختگي است . اگر مدفوع سفيد رنگ باشد ممكن است در مجراي زهره بندآمدني رخ داده باشد و در اين صورت نشانه يرقان است . اگر رنگ آن سفيد باشد وچرك سفيد به همراه داشته باشد و بوي چرك بدهد، علامت آن است كه خراج و دملي در درون تركيده است.
بسيار اتفّاق مي افتد كه شخص سالم و كم حركت، چرك خون آلودو يا چرك سفيد از خود دفع كند . اين نوع تخليه "خوب "است و درون راپالايش مي دهد و بالنتيجه فروهشتگي ناشي ازبي ورزشي از بين مي رود . بدان كه اگر رنگ مدفوع، در اوج بيماري خيلي بيش از حدبه رنگ آتشين درآيد، دو احتمال وجود دارد :يا دليل پختگي است و يا دليل بدحالي بيمار است.

اگر رنگ مدفوع سياهباشد، بايد مانند حالت ادرار سياه حكم كرد يعني چند احتمال وجود دارد به قرار زير:
1)سوختن شديد.
2)پخته شدن بيماري سودايي.
3)وجود غذاهاي رنگي كننده
4)نوشيدن نوشابه اي كه به رنگ سياه تخليه مي شود.

اگر سوختن شديد باشد،"خوب "نيست . اگر مربوط به سوداي تنها باشد رنگش دليل كافي به دست نمي دهد و بايد ترشي و گسي و جوش زدن در روي خاك را دليل قرار د هي .چنين تخليه اي كه از پايين و يا از بالا باشد نشانه بدي حالت است . از ويژگي هاي آن اين است كه نوعي درخشندگي دارد. به طور كلّي اگر خلط سودايي
خالص به صورت مدفوع بيرون آيد دليل مرگ است . بسيار اتفّاق مي افتد كه كيموس سياه دفع شود، زيرا بيرون آمدن سوداي اصلي نشانه سوختگي بسيار زياد بدن و از بين رفتن رطوبت هاي آن است.
مدفوع سبزرنگ و مدفوع رنگ پريده
 نشانه خاموش شدن غريزه است .از درهم پيچيدن و باد كردن مدفوع نيز مي توان نشانه هايي به دست آورد . مدفوع كه باد مي كند و به سرگين گاومي ماند دليل بر وج ود باد است.
شتاب و درنگ درمدفوع :
اگر مدفوع نسبت به حالت عادي پيشي گرفت و در بيرون آمدن شتاب كرد نشانه خوبي نيست
و دليلي است بر زياد بودن زهره و ناتواني نيروي گيرنده) ماسكه .(و اگر نسبت به حالت عادي
تاخيرداشت دليل بر ناتواني نيروي هاضمه و سردي روده ها و فر اواني رطوبت است .

دیابت

$
0
0

1_ تاریخچه بیماری دیابت یا دیانیطس:

اولین کسانیکه در دنیا این بیماری را شناسایی کرده اوری تائوس یونانیدر قرن اول میلادی بوده و نام این بیماری را دیانیطس گذاشته بنظر می رسد کلمه دیابت امروزی از کلمه دیانیطس گرفته شده باشد. ولی از وی مطلبی در رابطه با درمان یا پیشگیری چیزی در دست نیست یا ما نتوانستیم پیدا کنیم.

بعداً دانشمندان طب سنتی ایران در رابطه با درمان یا پیشگیری مطالبی بسیار مفصل در کتب و نوشتارهای خودشان آورده اند. از جمله رازی، ابن سینا، جرجانی، حکیم مومن و کسانیکه بعدا نوشته هایی ارائه داده اند.

همه این دانشمندان بموجب حفظ امانتداری کلاً اظهار می دارند که اوری تائوس یونانی بیماری را شناسایی و نامگذاری کرده، لذا مرکز تحقیقات بر آن است آنچه گذشتگان بعنوان یادگار و میراث فرهنگی از خودشان باقی گذاشته اند را برسم حفظ امانتداری بدون هیچ دخل و تصرف یا کم و زیادی به اطلاع علاقه مندان برساند.

هر چه در این مقاله می آید ذکر مجدد گفتار گذشتگان است و بیشتر جنبه تاریخی و میراث فرهنگی دارد این روش درمانی شیوه دانشمندان ایرانی در رابطه با بیماری دیانیطس در قاره اروپا تا اوایل قرن نوزدهم میلادی و در ایران تا سال 1324 متداول بوده ولی پس از کشف انسولین در اورپا و ممنوع شدن طب سنتی در ایران منسوخ شده ولی در حال حاضر این روش درمانی و تطبیق آن با روش درمانی به طریقه جدید در زیر زمینهای تنگ و تاریک محل کار اطبا سنتی برای علاقه مندان به طب سنتی به صورت مشاوره ای انجام می گیرد و طرفداران نسبتا زیادی دارد چون این بیماری در قبل از کشف انسولین توسط پزشکان به روش درمان قدما پیشگیری و معالجه می شد و از بازگشت آن جلوگیری به عمل می آمد.

شایان ذکر است تعداد مبتلایان به بیماری دیانیطس در قبل از کشف انسولین به نسبت جمعیت خیلی کمتر از مبتلایان به بیماری دیابت امروزی بوده است. طی آمار رسمی حدود 14 تا 15 درصد جمعیت ایران به دیابت مبتلا هستند. در درجه اول استان یزد و بعد استان قزوین در صدر آمار دیابت قرار دارند با توجه به عده ای که دیابتی هستند و اصولاً در آمار نیستند این تعداد به 18 تا 20 % جمعیت ایران می رسد. اگر این بیماری به همین شکل به رشد خود ادامه دهد تا 30 یا 40 سال دیگر طبق پیش بینی ها حدود 30 % می رسد.

2- روش درمان بیماری دیابت از طریق طب جدید (شیمیایی) چگونه است؟


Diabetes New Medicine

الف ) هر طبی اعم از شیمیایی، سنتی، ماساژ درمانی، همیوپاتی، گیاه درمانی، رفلکسولوژی آلوپاتی، روان درمانی و حجامت زیربنا و اعتقادی دارد که بر اساس آن اعتقادات کار خود را انجام می دهد. چون بحث درمان دیابت از طریق طب شیمیایی است لذا فلسفه اعتقادی طب شیمیایی را همانطوریکه در کتب مختلف آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهیم.

طب شیمیایی را پاراسلز پزشک و شیمیدان سوئیسی که در 1493–1541 میلادی میزیسته است بنیان گذاری کرده و اعتقاد او در درمان این بوده که بیماری در نتیجه تغییرات در فعل و انفعالات شیمیایی در بدن بوجود می آید. و اساس درمان را از دریچه دید سلولی میدانسته و اثر آنرا مانند ماشینی در نظر می گرفته که از قوانین مکانیک پیروی می کند. در قرن هفدهم رنه دکارت فیلسوف فرانسوی نظریه ای ارائه داد که در درمان از نظر طب شیمیایی هیچ رابطه ای بین جسم و روح وجود ندارد. بعدا نیوتون دکترینی ارائه داد که کلیه تغییر و تحولات در دنیا تابع قوانینی است تابع قانون مکانیک از جمله طب که به قانون نیوتون موسوم است و تمامی گفته های پاراسلز و دکارت را تایید نمود.

خلاصه طب شیمیایی سلولی است تابع قانون مکانیک و اعتقاد دارد هیچ گونه رابطه ای در درمان بین جسم و روح نیست. در قرن نوزدهم فرهنگ پزشکی دوراند تعریفی برای طب شیمیایی چاپ کرده که به شرح زیر می باشد.

معادل دقیق کلمه طب فیزیک است ولی برای اینکه در سطح جهانی قابل درک باشد کلمه پزشکی به کار می رود و پزشکی عبارت است از هنر یا علم شفای بیماری ها بویژه درمانهای داخلی. این علم با حالات مختلف بدن سر و کار دارد کلا درمان در طب شیمیایی در درجه اول اهمیت قرار دارد و پیشگیری در درجه دوم در حالیکه اگر پیشگیری به درستی انجام گیرد بیماری بوجود نمی آید در ثانی پیشگیری هم ارزانتر و سلامتی آور تر است. درمان تنها برای درمانگران ایجاد درآمد می کند اما هزینه و عوارض بعدی متوجه بیماران است.

ب :به اعتقاد طب شیمیایی که به طریقه سلولی بیماریها را درمان می کند بعضی سلولها کم کار می شوند یا از کار می افتد که بیماری دیابت بوجود می آید. در بدن انسان اندامی وجود دارد بنام لوزالمعده این غده که در عقب معده روی جدار خلفی شکم وجود دارد. حجم آن 5 × 6 × 3 سانتیمتر و دارای سه قسمت سر تنه و دم است این غده آنزیمهای مهم گوارشی را به داخل دوازدهه ترشح می کند.

سه درصد حجم این غده را سلولهای مجرایی دیگر به نام جزایر لانگرهاس تشکیل می دهند این جزایر دو نوع سلول دارد آلفا و بتا. سلولهای آلفا هورمونی به نام گلوکاگون ترشح می کنند این هورمونها با افزایش فعالیت فسفرپالاژ کبد در عمل کلیکوژئولیز دخالت دارد که سبب بالا رفتن قند خون می شود.

سلولهای بتا هورمونی به نام انسولین ترشح می کنند که اثر آن کم کردن قند خون است.

اگر سلولهای آلفا و بتا در حد طبیعی انسولین و گلوکاگون ترشح کنند قند خون در حالت طبیعی باقی می ماند ولی اگر ترشح انسولین سلولهای بتا کمتر از حد طبیعی باشد در طب شیمیایی به آن کم کاری سلولهای بتا یا مرض قند گویند و توسط پزشکان معالج به نسبت کم کاری از یک قرص تا 9 قرص ضد قند تجویز می کنند تا قند خون در حد نرمال باقی بماند ولی اگر سلولهای بتا اصلا کار نکنند و انسولین ترشح نکنند پزشکان جهت بیمار، تزریق انسولین از 10 واحد الی 80 واحد از یک مرتبه تا چهار مرتبه در شبانه روز تجویز می کنند.

پس طبق اعتقاد طب شیمیایی برای آنکه نیازی به خوردن قرص ضد قند یا تزریق انسولین پیش نیاید میبایستی درمان سلولی انجام شود. طبق گفته دانشمندان طب شیمیایی چنین درمانی وجود ندارد ولی اخیراً تحقیقاتی توسط محققین طب شیمیایی انجام گرفته که از طریق کاشت سلولهای بنیادی در لوزالمعده بیماران دیابتی این امر محقق می شود ولی تا کنون در این مورد موفقیتی حاصل نشده و اگر هم تحقق پذیرد نتیجه آن معلوم نیست.

وانگهی هزینه این عمل پیچیده چه مبلغی است؟ آیا این خیل عظیم بیماران دیابتی که بیشتر آنها از اقشار کم در آمد هستند توانایی پرداخت این هزینه را دارند یا خیر؟

بسیاری از بیماریها که قابل علاج نیست بیمار را با دستگاههای پیشرفته پزشکی مدتها زنده نگه می دارند ولی آخرش چه؟

 3- ترکیبات انسولین و روش تولید آن چگونه است؟


الف :انسولین ترکیبی از اسیدهای آمینه و دارویی بسیار با ارزش است.

این دارو در بیمارانی که سلولهای بتا لوزوالمعده از کار افتاده اند بصورت تزریق زیر جلدی مورد استفاده قرار می گیرد.

اگر بیماران دیابتی انسولین مصرف نکنند و درمان از طریق طب سنتی هم انجام ندهند در مدتی نه چندان طولانی بر اثر پیشرفت بیماری عوارضی نظیر ارتویواسکلروز فشار خون نفریت زخمهای سطحی عفونت گانگرین اعضای انتهایی بدن بخصوص در پا به سنگ صفرا سرانجام مرگ زودرس مبتلا می شوند.

ب :انسولین را به چه طریق تولید می کنند؟

در سال 1901 میلادی سوپولف پزشک روسی از غده لوزالمعده گوساله برای اولین بار انسولینی جهت درمان بیماری قند بدست آورد و با موفقیت به کار برد.

در سال 1922 میلادی سه پزشک کانادایی به نام بست بان تینگ و ماکلود هورمونی به نام انسولین از لوزالمعده خوک بدست آوردند.

با کشف این هورمون چنین عنوان شد که بیماری دیابت برای همیشه قابل درمان است پس از مدتی مشخص شد که این هورمون یک درمان جانشینی است نه درمان کننده که با نظر پزشکان بیمار دیابتی میبایستی از یک تا چهار مرتبه در روز مصرف کند تا قند خون او نرمال شود و هیچ گونه عوارضی ندارد انسولین که از حیوانات می گرفتند تنها عوارض آن گره هایی است بر اثر فرو رفتن نوک سوزنهای تزریق است بوجود می آید.

در حدود 5 هزار کیلوگرم حیوانات ذبح شده 250 گرم انسولین حیوانی پس از 20 مرحله عملیات داروسازی بدست می آید و بسیار گران تمام می شود.

انسولین را بطریقه کشت میکروبی در آزمایشگاه ها نیز تهیه می کنند که بسیار ارزان و کم هزینه است که به نام انسولین تجاری معروف است تفاوت این دو انسولین از نظر خاصیت آنهاست انسولین حیوانی اگر چهل سال هم مصرف شود هیچ گونه عوارضی ندارد بجز همانطوریکه در قبل آمد جای گره هاست بر اثر تزریق در زیر پوست بوجود می آید ولی با مصرف انسولین تجاری بیماران پس از مدتی به بیماریهای چشمی، سیاه شدن اندامهای انتهایی از کار افتادن کلیه ها سرانجام دیالیزی شدن مبتلا می گردند. همین انسولین تجاری هم در حال حاضر به بیاران دیابتی خدمت بسیار بزرگی می کند. اگر همین هم نبود این بیماران در مدت کوتاهی به عوارض انتهایی دیابت مبتلا می شدند.

4- رژیم غذایی طب شیمیایی در مورد دیابتی ها:

طبق اصول و مبانی طب شیمیایی، بیماران دیابتی هر ماده غذائی که مواد قندی دارد مثل کلیه میوه های شیرین را نباید مصرف کنند. فقط مجاز هستند غذایی که مواد سفیده ای پروتئینی نان سوخته یا قند ساخارین دارند را مصرف کنند.

5- از نظر طب شیمیایی بیماری دیابت چگونه شناسایی می شود؟

بیماری دیابت از نظر طب شیمیایی دارای دو علائم ظاهری و آزمایشگاهی است.

الف علائم ظاهری: پولی فازی یا زیاد خوردن، پولی اوری زیاد ادرار کردن، پولی دیسیبی یا زیاد نوشیدن، مبتلایان به این بیماری لاغر می شوند بدن آنها خشک می شود تمام اندامها اعضا و جوارح را تحت تاثیر قرار می دهد.

ب : علائم آزرمایشگاهیدر آزمایش ادرار قند دیده می شود قند خون هم در مرحله قبل از صبحانه و هم دو ساعت پس از صرف صبحانه بیش از حد مجاز است.

6- نظر دانشمندان طب سنتی ایران زمین درباره دیانیطس یا دیابت چه بوده است؟


دیابت از نظر طب سنتی یک نوع بیماریست. افراد مبتلا طبق تعریف طب سنتی هم مثل تعریف طب شیمیایی بیمارند و از سلامتی کامل برخوردار نمی باشند.

تعاریفی که تا کنون برای سلامتی شده در طب سنتی و طب شیمیایی به شرح زیر می باشد.

الف : تعریف سلامتی از نظر طب شیمیایی

طبق فرهنگ ویستر جلد اول 1970 آمریکا، سلامتی حالتی از موجود زنده است که همه قسمتها و اندامهای بدن انسان بدون عیب و نقص در حالتی مناسب باشد. بیماری هرگونه ناخوشی بدن یا اندامی مخصوص یا بخشی از بدن را گویند.

چون طبق تشخیص طب شیمیایی وقتی که سلولهای بتا لوزالمعده انسولینی کم در حالت استفاده از قرص در حالت و در مرحله تزریق انسولین این سلولها از ترشح انسولین می افتد پس افرادی که چنین حالتی دارند بیمار هستند.

ب : گفته ابن سینا در مورد سلامتی :

سلامتی حالتی است که در آن اعمال بدن بدرستی سر میزند و نقطه مقابل آن دور شدن از سلامتی است.

هر نوع بیماری از نظر طب سنتی از اعتدال خارج شدن اندامی یا اجزای آنهاست.

سلامتی موقعی برقرار است که تمامی اندامها یا اجزای آنها در حالت اعتدال مزاج باشند.

چون کلیه ها و غدد فوق کلیوی در بیماران دیانیطس از اعتدال خارج می گردد و به سوء مزاج سرد یا گرم کلیه مبتلا می گردند در کلیه بیماران دیانیطس از سلامت کامل برخوردار نیستند پس باید درمان شوند.

حال بررسی کنیم مزاج چیست؟

1-6 مزاج چیست؟


مزاج را بنیانهای خارجی Temperament یا کنستیتوسیون Constlticons یا دیالیزDialhesis گویند.

مزاج هم مورد قبول طب شیمیایی است هم طب سنتی.

تعریف مزاج از نظر طب شیمیایی :


ساختمان بدنی و روانی انسان تابع مراحل مختلف سوخت و ساز عمومی بدن و واکنش آن در مقابل محیط و عوامل موجود در آن اعم از خوراک محل سکونت عوامل فیزیکی و شیمیایی جوی الکتریکی میکروبی بیولوژیک انسانی اجتماعی داروئی و غیره می باشد مزاج گویند.

تعریف مزاج از نظر طب سنتی :


فعالیت کل یا اجزاء بدن آدمی را مزاج گویند. مزاج شخصیت انسان است. بحث مزاج و چگونگی بوجود آمدن آن در بدن انسان بسیار مهم و حساس می باشد اگر هر کسی علاقه مند باشد عمر طولانی و تندرست بنماید باید مزاج اندامها و اجزاء بدن خود را بخوبی بشناسد و پیوسته در حال اعتدال نگه دارد.

هر اندامی و اجزاء آن در بدن انسان دارای مزاج مخصوص به خود است که بنا به وظایفی که می بایست انجام دهد خلق شده. مجموع مزاج اندامها و اجزاء آنها مزاج کل بدن را تشکیل می دهد.

مزاج کل بدن در طول عمر آدمی در سنین مختلف عمر متغیر است در بدو تولد تا حدود 16 سالگی گرم و و تر و خونی است. از 16 الی 35 سالگی گرم و خشک و صفراوی در 35 الی حدود 60 سالگی مزاج سرد و خشک سوداوی از 60 الی پایان عمر سردتر و بلغمی است در کتب طب سنتی آمده اگر کسی پیوسته از سته ضروریه خوب طبیعی بهره مند باشد تنها دوران مزاج بلغمی متجاوز از شصت سال می رسد.

ویرایش

در طب سنتی عمر آدمی به متجاوز از صد و بیست سال می رسد مرگ طبیعی موقعی فرا می رسد که روغن چراغ زندگی که حرارت غریزی است در این سن به پایان می رسد و این حرارت به خاموشی می گراید و روح در کالبد بی جان جسم از بدن خارج می شود و در فضا قرار می گیرد. اعتدال مزاج دارای دو حد افراط و تفریط است یعنی دارای دو فاصله معین چنانچه اگر فعالیت این اندامها و اجزاء آنها بین دو حد باشد آن اندام و اجزاء آنها در حالت طبیعی انجام می گیرد.

اگر این حد که اعتدال مزاج می آفریند با دو حد موجود در ورقه های آزمایشگاهی طب جدید مقایسه کنیم این طور نتیجه می گیریم اگر قند خون یک انسان سالم ناشتا بین دو حد 70 الی 110 باشد و آزمایشهای بعدی از نظر قند خون سالم است.

از نظر طب سنتی مزاج کلیتین و غدد فوق کلیوی در حالت اعتدال مزاج قرار دارد.

1-6 منشا بیماری دیانیطس یا دیابت در طب سنتی در کجای بدن قرار دارد؟


در طب شیمیایی که با دید سلولی به درمان بیماریها توجه دارد دیابت را کم کاری یا از کار افتادن سلولهای لوزالمعده در ترشح هورمون انسولین می دانند.

در طب سنتی مزاج گرم یا سرد در کلیتین و غدد فوق کلیوی را مسبب اصلی بیماری دیانیطس است سوء مزاج همان عدم اعتدال مزاج و عامل اصلی این بیماری است.

حال بررسی میکنیم که آیا علم جدید موضوع سردی یا گرمی را تائید می کند یا عقیده دانشمندان طب سنتی بوده است. در اول قرن بیستم پزشکان و دانشمندان اروپا دو موضوع رادر دانش پزشکی مورد توجه قرار دادند.

همچنانكه در بحث مربوط به اركان ياد آور شديم، قواي اوليه عناصر عبارتند از عنصر گرمي، سردي، تري و خشكي و بيان شد كه مزاج ها در اجسام كائنه فاسده كامل قرار دارند و به تدريج كه مطالعات و تحقيقات علمي درباره آن دو موضوع پيشرفت كرد، اهميت آن روز افزون گرديد:

يكي از آن دو، سلسله اعصاب نباتي (System Neuro Vegetatif) و ديگري غدد مترشحه داخلي است كه موضوع علم Endicrinologic را تشكيل مي دهد.

كليه اعمال حياتي و هر گونه فعل و انفعالات شيميايي بدن تحت نظر مستقيم اين دو دستگاه انجام مي گيرد و هر اختلالي كه در كار اعضاء و اجزاء مختلفه بدن بروز كند دخالت مستقيم اين دو دستگاه در آن محرز است و چون خود اين دو دستگاه با هم ارتباط نزديك دارند و از لحاظ عملي لازم و ملزوم يكديگرند، به طوري كه مي توان گفت يك دستگاه محسوب مي شوند،

لذا امروزه آنها را مجموعاً به نام System Neuro – endocrinien يا System Neuro – glandulaire مي نامند.

اعضاء و اجزاء مختلف اين دستگاه بزرگ، هورمون هاي گوناگوني كه عده آنه لاتعدي و لا تحصي است، ترشح مي كند و اين هورمونها كليه نسوج و اعضاي بدن را به كار وا داشته، اعمال حياتي مختلفي را انجام مي دهند. بروز هر عمل حياتي توأم با يك سلسله فعل و انفعالات شيميايي است و تقريباً كليه فعل و انفعالات شيميايي دربدن توليل حرارت مي كنند. هر قدر فعل و انفعالات شيميايي سريعتر و شديدتر انجام گيرد، مقدار حرارتي كه توليل مي شود، بيشتر است.

سرعت و كندي اين فعل و انفعالات و بالنتيجه شدت و ضعف توليد حرارت در بدن مستقيماً مربوط به فعاليت غدد مترشحه داخلي است. و اندازه گيري آن با تعيين متابوليسم بازال صورت مي گيرد: در بين غدد مترشحه داخلي غده تيروئيد بيش از همه در سرعت فعل و انفعالات شيميايي و توليد حرارت و بالا بردن متابوليسم بازال دخالت دارد بطوريكه هر قدر فعاليت اين غده بيشتر باشد، متابوليسم بازال بالاتر مي رود.

اگر چند شخص هم سن و هم جنس را كه از لحاظ باليني سالم تشخيص داده شده اند انتخاب كنيم و متابوليسم بازال آنها را اندازه بگيريم خواهيم ديد همه آنها از اين لحاظ يكسان نيستند بلكه متابوليسم بازال در عده اي از آنه طبيعي و متوسط، در عده اي قدري بالاتر از طبيعي و در جمعي نيز پايين تر از طبيعي مي باشد.

دسته اولكساني هستند كه فعاليت غده تيروئيد در آنها به حد اعتدال است و حكماي قديم اين اشخاص را صاحب مزاج معتدل مي ناميدند.

دسته دوماشخاصي هستند كه در آنها فعاليت اين غده كمي بيش از حد طبيعي است و قدما آنها را گرم مزاج ناميده اند و در دسته سوم فعاليت غده تيروئيد كمتر از عادي مي باسد و در نزد حكماي قديم به سرد مزاج معروف بودند.

از اينجا معلوم مي شود كه نظريه گرمي و سردي مزاج تا چه اندازه اصالت علمي متين و محكم دارد. اكنون گوييم هر ماده كه از خارج وارد بدن انسان مي شود، اعم از ماد غذايي و دوايي، در غدد مترشحه داخلي و منجمله تيروئيد تاثير دارد و متابوليسم بازال را بالا يا پايين مي برد و بالنتيجه ايجاد حرارت يا برودت مي كند. قدما هر ماده كه متابوليسن بازال را پايين آورده است سرد، و هر ماده كه متابوليسم بازال را بالا برده است گرم و هر ماده اي كه آن را به حد اعتدال نگه داشته است معتدل مي ناميدند.

پس به اين قاعده، كلم و كدو يا خيار و كاهو كه به زعم قدما سردند، متابوليسم بازال را پايين مي آورند و تره و جعفري و شنبليله كه به عقيده حكماي قديمگرم اندمتابوليسم بازال را بالا مي برند.

 پس ملاحظه شد همانطوریکه مزاج از اصالت علمی برخوردار بود موضوع سردی و گرمی از جنبه ی علمی مورد تایید علم جدید می باشد.

در مجموع به گفته ابن سینا گرمی حالت تجمع و سردی حالت تفرق انرژی و نرمی و خشکی حالاتی از ماده در بدن انسان است. تمامی دانشمندان طب سنتی در کتب علمی خودشان نظیر الحاوی رازی و قانون ابن سینا ذخیره خوارزمشاهی تحفه حکیم مومن هدایه المتعلمین خلاصه تجارب و صدها کتاب و جنگ ها تذکره ها و کتیبه ها که درباره طب سنتی نوشته شده همه و همه علت دیانیطس را سوء مزاج سرد یا گرم کلیه و غدد فوق کلیه می دانند.

در یکی از این کتاب ها که تقریبا جامع تر نوشته شده است علت دیانیطس یا دیابت را در چهار مورد زیر خلاصه کرده :
الف :ضعیفی کلیه ها است که عاجز در نگاه داشتن آبی که در جگر به کلیه ها می رسد.

از چهار قوه که هر اندامی وجود دارد به ترتیب ماسکه که مسئول نگهداری غذا، جاذبه که میبایستی غذا و مواد مورد نیاز اندامها را جذب کند، مغیره وظیفه اش این است که مواد جذب شده را تغییر دهد، دافعه مواد زائد هر اندام را باید دفع کند.

قوه جاذبهآب را از جگر جذب می کند این آب ضایعات هضم دوم را به اضافه ی غذای کلیه ها که به صورت خونابه است ولی به علت ضعیف بودن قوه ی ماسکه این آب اضافی مواد غذایی و ادرار به علت ضعیف بودن این قوه نمی تواند مدتی این خونابه را در کلیه نگه دارد هم مواد غذایی خود کلیه را بردارد و آب اضافی که به صورت ادرار است رد کند در نتیجه کلیه به اندازه کافی غذا دریافت نمی کند و ضعیف می شود و قوه مغیره هم نمی تواند به علت عدم توقف این خونابه کارش را بدرستی انجام دهد قوه دافعه وارد کار می شود مواد زائد که ادرار است دفع می کند بنظر می رسد در بیماران دیابتی قند در ادرار مشاهده می شود بر اثر ناتوانی این قوا در کلیه ها است و تند تند ادرار کردن به بیمار دیابتی دست می دهد.

از اینکه در طب سنتی توصیه شده در خوردن قلوه های حیوانات اجتناب شود این است که غذا در کلیه ها مواد غذایی همراه ادرار است در کل این جذب ضایعات هضم دوم قوه ماسکه قوه مغیره را پخته شدن ادرار در کلیه ها می گویند.

ب: فراخی دهانه رگها مجرای بول تا بدان سبب آب را درون هیچ درنگ نباشد تا پخته شود بیرون آید این بند ب در رابطه است با بند ت حرارتی غریب و به افراط که بر کلیه ها مستولی شود.

حرارت از نظر طب سنتی گشاد کننده است وقتی که سوء مزاج گرم در کلیه ها ایجاد شود گشادی در مویرگها بوجود می آید در درمان دیانیطس که در سوء مزاج گرم در نوجوانان و جوانان بوجود می آید داروهای قابض و تنگ کننده با مزاج سرد بکار می رود مثل آبغوره صمغ عربی ازگیل زرشک سیاه دانه دار آبگیری.

و در سوء مزاج سرد که در میانسالان و پیران موجب بیماری دیانیطس می شود از گیاهان و اغذیه گرمتر یا خشک در درمان استفاده می گردد.

داروی قابض و تنگ کننده رگها و مویرگهای گشاد شده را تنگ می کند.

داروی گشاد کننده و باز کننده رگها و مویرگهای تنگ شده را گشاد می کند.

در بیماران دیالیزی آب زیر پوست بدن جمع می شود. علت آن رسوب خلط سودا در مویرگ ها است که رگها را تنگ کرده است.خلط سودا سرد و خشک است داروی خلط سودا گیاهانی است که خاصیت گرم تر یا خشک داشته باشند.

همین موضوع در طب سنتی جهت جلوگیری از سکته مغزی پس از سکته اول بسیار مطرح است که به همراه مسهلات بر حسب مزاج کاربرد دارد تا سکته دوم روی ندهد.

پ : سوء مزاج سرد که بر همه تن یا جگر یا کلیه مستولی می گردد و سبب آب سرد خوردن ناشتا یا سببی دیگر
ت : چهارم حرارتی غریب و به افراط که بر کلیه ها مستولی می شود.

بند ت در مورد دیانیطس برخی است که دچار سوء مزاج گرمتر هستند که سن آن ها زیر چهل سال و دارای دو نوع مزاج نوجوانان تا 16 سال دارای مزاج خونی گرم تر و جوانان از 16 الی 40 سالگی که دارای مزاج صفراوی هستند در زیر دو نوع این بیماران بعلت حرارت زیاد بدن نیاز به آب دارند.

در این گونه افراد کلیه ها آب، بخصوص آب خنک را در جگر می کشند فزون تر از آن که در وی بگنجد جگر از ما ساریقا از معده طلب آب بخصوص آب سرد می کند در نتیجه تشنگی بر بدن غالب می شود.

پس این دلیل زیاد آب خوردن است در صورت زیاد آب خوردن و فراخی دهانه رگ ها مجراتی بول زیاد ادرار کردن اما علت زیاد غذا خوردن از نظر طب سنتی این است غذا در معده مدتی باید توقف کند که عصاره کشی شود و طبق اصول طب سنتی پس از دو ساعت از غذا خوردن باید جهت رقیق شدن کیموس باید آب یا مایعات دیگر خورده شود.

ولی بیماران دیابتی همراه غذا بلافاصله پس از غذا خوردن بموجب حرارت غریب در کلیه ها نیاز به آب خوردن پیدا می کند در نتیجه خوردن آب مانع از بوجود آمدن کیموس قابل جذب در بدن می شود لذا غذا در معده خوب پخته نمی شود و کیموس که باید جذب شود درست عمل نمی آید مقداریکه قابل جذب است از طریق ماساریقا جذب می شود و مقداریکه درست عمل نیامده از راه خروجی دفع، دفع می شود یعنی نصفه غذا خوردن است. پس اینکه بیماران دیابتی باید بیش از حد معمول غذا بخورند تا احساس گرسنگی نکنند.

پس سه علائم زیاد آب خوردن و غذا خوردن و زیاد ادرار کردن هر دو طب یکی است.

دو فاکتور دیگر در طب جدید در مورد دیابتی ها از طریق آزمایشگاه وجود دارد یکی قند در ادرار و دیگری بالا بودن قند در خون که این دو فاکتور در قرن نوزدهم میلادی کشف شده و در زمان حیات ابن سینا نبوده. پزشکان سنتی به جای این دو فاکتور از طریق معاینات بالینی 3 فاکتور دیگر که از برداشتهای خودشان بوده به 3 فاکتور اولی اضافه می کردند یکی سن بیماران که آنها را به دو گروه نوجوانان و جوانان و پیران تقسیم می نمود و دیگری مزاج. حکما با توجه به 3 فاکتور قبلی جمعا 6 علائم را در معالجات خودشان در نظر می گرفتند.

7- چه کسی برای اولین بار مطرح کرد که بیماری دیانیطس از سوء مزاج کلیه ها می باشد؟


اولین کس عنوان نمود که بیماری دیانیطس از سوء مزاج سرد یا گرم در کلیه ها میباشد محمد ذکریای رازیبوده. رازی متجاوز از 103 اثر در طب سنتی شیمی ( کیمیا ) تغذیه گیاهان دارویی، مخترع الکل در تقطیر شراب که مادر صنعت می باشد دارد و به نام رازیست در اروپا قرن ها معروف بوده دو اثر بسیار نفیس به نام های الحاوی صغیر و کبیر در طب سنتی دارد که اکنون نسخه ای از این اثر در موزه مادرید اسپانیا موجود است. رازی اولین کسی بوده که عنوان نموده دیابت نوع دو نوع است دیابت جوانان و پیران شناسایی کرده و مطرح کرد که معالجه آنها متفاوت است.

دیابت نوجوانان و جوانان به علت گرمی مزاج آنها تا 16 سالگی مزاج نوجوانان گرمِ تر است از 16 سالگی الی 40 سالگی مزاج گرم و خشک و صفراوی است.

در این دو مرحله دیابتیها آب زیاد می خورند.

از 40 سالگی تا 60 سالگی مزاج انسان ها سودایی است سرد و خشک و از 60 سالگی به بعد مزاج بلغمی می شود و سردِ تر است چون طبیعت بلغم سردِ تر است در این دو مرحله مزاجی دیابتیها آب کم می خورند و به دیابت پیران از نظر رازی معروف است. بر اساس این نظریه رازی، دیابتیها تا قبل از اختراع انسولین و دوران بونژوازی کلان طب شیمیایی در اروپا و در ایران به مدت 10 قرن متداول بوده است و روشهایی جهت پیشگیری درمان و جلوگیری از بازگشت بیماری دیابت وجود داشته و اکنون هم طبق همان روش در زیر زمینهای تنگ و تاریک درمان گران سنتی برقرار است و متقاضیان زیادی هم دارد.

پس از گذشت 11 قرن از عنوان نمودن که دیابت دو نوع است دیابت شناسان طب جدید پس از تحقیقاتی به این نتیجه رسیده اند که دیابت جوانان با پیران فرق دارد.

ولی هم چنان درمان هر دو نوع دیابت در کشور ما همان استفاده از قرص قند و انسولین است.

حال استفاده از روشهای درمانی رازی چه منافعی برای بیماران دیابتی دارد؟

روش درمانی رازی برای هر دو نوع دیابت عبارت از پیشگیری معالجه و جلوگیری از برگشت بیماریست تمامی داروهای درمانی در هر سه مرحله درمان طبق اصول و مبانی درمان سنتی و درمانگران ایرانی است و منافعی بجز برای بیمار برای کسی یا کسان دیگر ندارد.

ولی استفاده از روش درمانی استفاده از قرص ضد قند و تزریق زیر جلدی انسولین و درمان بیماری زنجیره ای ناشی از این درمان منافع سرشاری با توجه به انبوه این بیماران برای خیلی کسها دارد.

شخصی که اولین قرص ضد قند را طبق آزمایشات متعدد نوش جان می کند تازه کمند را بر دور کمر خود بسته این کمند مرتب کشیده می شود که منتظر بیماریهای بعدی باشد که امروزه بر همگان آشکار است. علت این موضوع چیست؟

بریدن از تاریخ گذشتگان و وصل شدن به فرهنگ بیگانگان.

8- چه دلایلی دانشمندان طب سنتی ارائه می دهند که بیماری دیابت نتیجه مزاج گرم یا سرد کلیتین می باشد.


1-8در طب جدید ثابت شده وقتیکه ذخیره ویتامین c غده فوق کلیوی کم شود این غده شروع میکند به قند سازی قند خون بالا می رود. غده فوق کلیوی دو غده هستند به شکل کلاه ناپلئون بالای کلیه ها در طب سنتی غده های فوق الذکر و کلیه ها با هم در نظر داشتند و مزاج هر دو گرمِ تر است.

مزاج کلیه ها و غده ها و مزاج دیابتیهای زیر 40 سال گرم است اگر چنانچه کسانی در این سنین قرار دارند و مزاج آنها گرمِ تر یا گرمِ خشک می باشد در حالت عادی و سلامتی در حال اعتدال مزاج است چنانچه در این شرایط از اغذیه و اشربه گرم تر یا خشک نظیر چربیهای حیوانی و مواد پروتئینی و میوه های مقوی و شیرینیجات استفاده کنند، تحرک کمی داشته باشند و در مکانهای گرم زندگی کنند به سوء مزاج گرم مبتلا می گردند.

امروزه ثابت شده که این گونه مواد غذایی نیروزا و طبیعت آنها گرم تر یا خشک هستند و دارای ویتامین E و A میباشند. بر اثر چنین رژیم غذایی ذخیره ویتامین C در غدد فوق کلیوی کاهش پیدا می کردند و بیماری دیانیطس در بدن بیمار ایجاد می شود.

قدما طب سنتی اصلاً نمی دانستند ویتامین C چیست درمان پیشگیری یا درمان بر حسب مزاج در بدن این نوع بیماران در گیاهان دارویی و مواد غذایی بهره می بردند که خاصیت سرد و خشک یا تر و قابض هستند مثل گلنار فارسی صمغ عربی زرشک سیاه آبگیری که مزه آنها ترش هستند امروزه ثابت شده که این گونه گیاهان دارویی سرشار از ویتامین C است در نتیجه ذخیره ویتامین C غدد فوق کلیوی جبران شده و مزاج کلیتین و غدد فوق کلیه به حد اعتدال بر میگشت و بیماری خوب می شد.

2-8درج این مطلب چندان ارتباطی به بند 8 ندارد ولی از نظر اینکه کسانیکه بیماری دیابت دارند و با افرادیکه آمادگی ابتلا به این بیماری را دارند دانستن آن برای آنها مفید است.

در طب جدید جهت درمان و جلوگیری از درد داروهای کورتنی از جمله استخوانی داخلی پوستی کاربرد دارد. این داروها ضمن بالا بردن قند خون عوارضی دارد از طرفی مصرف آنها اجتناب نا پذیر است لذا در طب سنتی صمغها و گیاهانی وجود دارد که بر حسب مزاج به جای داروهای کورتنی مورد استفاده قرار بگیرد و عوارض هم ندارد.

ضمناً در زمانهای قدیم روشهایی نظیر مالش درمانی مشت و مال وجود داشته که ضمن بر طرف کردن درد بجای داروهای کورتنی مورد استفاده قرار می گرفت.

این مشت و مال چیان و مالش دهندگان بدون اینکه بدانند چه می کنند نقاطی را در بدن روی آنها کار می کردند که امروزه ثابت شده تحریک این نقاط کورتن طبیعی در بدن تولید می کند.

3-8 گلوکز

گلوکز از تجزیه مواد قندی و نشاسته ای وارد خون می شود. گلوکز دارای مزاج گرم و تر مثل مزاج خون است و بهترین سوخت بدن انسان است مصرف گلوکز شادی آور و ضد خلط سوداست خلط سودا غم و اندوه در بدن ایجاد می کند. گلوکز در بدن با حرارت بطئی می شود و حرارت غریزی تولید می کند. تا زمانیکه این چراغ روشن است انسان زنده و حیات دارد وقتیکه این چراغ خاموش شود روح از کالبد بی جان جسم جدا می شود و در فضا قرار می گیرد و انسان بدرود حیات می گوید.

گلوکز غذای سلولهای مغز است.

ذخیره گلیکوژن در بدن محدود است فقط برای چند ساعت بدن انسان نرسیدن گلوکز را می تواند جبران کند اگر مواد قندی و نشاسته ای مصرف نشود بدن انسان از مواد چربی و مواد سفیده ای توسط غدد فوق کلیوی با کمک کبد گلوکز می سازد و به این عمل فیزیولوژی سنتز گلوکز می گویند که احتیاج به خوردن آب است.

4-8یکی از عوارض دیابت بخصوص دیابت بالای چهل سال دیابت پیران ضعیف شدن قوه باه است. طبق تحقیقات طب جدید رابطه قوای تناسلی با غدد فوق کلیوی و هورمون کورتیکو استروئید است اطباء سنتی جهت برطرف کردن این نقیصه که از نظر طب سنتی بسیار با اهمیت است و تاثیر بسیار بدی روی بیماران از نظر روحی و روانی می گذارد داروهای قوه باه و باد انگیز در ماهیچه های قضیب اضافه می کردند. از طرفی داروهای قوه باه تقویت کننده مراکز مغزی است که بعدا خواهیم گفت که مراکز مغزی در درمان دیابت نقش بسزایی دارد لذا درمان به این طریق از نظر روحی و روانی تاثیر خود را می گذارد و هم از نظر بالا بردن قوای مغزی و هم از نظر قوه باه.

5-8در طب سنتی علت هر بیماری را مشروط به معرفت ما بر منشا و علل آن است. اگر منشا و علل آن آشکار باشد نحوه درمان مشخص است در مجموع میبایست از علل چهار گانه مادی فاعلی صوری تمامی یا عامی کمک گرفت که نتیجه حاصل شود. در بیماری دیابت شرح علل چهار گانه بدین شرح می باشد :

الف : علل مادی در این بیماری کم شدن ذخیره ویتامین C در غدد فوق کلیوی است.

ب : علت فاعلی ترشحات گوناگون غدد مترشحه داخلی هیپوفیزصفراوی تیروئید پاراتیروئید تیموس جنسی کلیوی لوزالمعده و کبد است که اختلالی در ترشح این غدد بوجود می آید هم چنین نقصانی در قوه دافعه بدن که نتیجه یبوست است با مشارکت غدد لنفاوی بوجود می آید که قبلا موجب سخت شدن غشاء سلول هاست که ممکن است بر اثر زیاد خوردن چربیهای سنگین اشباع شده و نخوردن چربیهای اشباع نشده باشد.

پ : علت صوری آن سوء مزاج گرم یا سرد کلیه هاست.

6-8طبق اعتقاد قدمای طب سنتی سوء تغذیه و عادت در غذاهای چرب سنگین خانواده ها که بیشتر به این بیماری مبتلا می گردند خانواده هایی هستند که زیاد می خورند و قوت غالب آنها گوشت و مواد پروتئینی و روغنهای حیوانی است بیماری دیابت بیشتر است.

7-8 موضوعی که اینک می آید در ماهنامه پزشکی وزارت بهداشت به چاپ رسیده :

در آمریکا شخصی به بیماری سرطان لوزالمعده مبتلا می شود پزشکان مجبور شدند لوزالمعده این شخص را بردارند و فکر می کردند این بیمار جهت ادامه حیات روزانه مقدار زیادی انسولین باید مصرف کند تا زنده بماند تا قند خون کنترل شود.

با کمال تعجب دریافتند این شخص روزانه 20 واحد سپس 10 واحد و پس از مدتی اصلا نیازی به استفاده از انسولین ندارد.

پس در بررسیها متوجه شدند که بیماری دیابت نتیجه اختلال درتحریک مراکز مغزی ایجاد میشود.

شایان ذکر است ابن سینا در درمان دیانیطس از گیاهان دارویی و صمغهای گیاهی نام میبرد که برای تقویت مغز نیز به کار می رود و در ایجاد روح و روان سالم تاثیر می گذارد پس روح و روان در تنظیم قند خون موثر هستند.

بیمارانی که به این بیماری مبتلا هستند و مرتبا قند خونشان را کنترل می کنند خودشان می گویند بر اثر استرس و عصبانی شدن خود بخود قند خون بالا میرود بدون اینکه مواد قندی و نشاسته ای مصرف کرده باشند.

9- چه فاکتورهایی دانشمندان طب سنتی در پیشگیری درمان و جلوگیری از برگشت بیماری دیابت در نظر می گرفتند؟

1-9 اولین فاکتور روح و روان بیمار بود.

در طب سنتی اولین فاکتور در سنجش سلامتی یا بیماری و درمان رابطه روح بیمار با جسم اوست. در حالیکه در طب جدید بنا به اعتقاد بنیانگذاران این طب هیچ رابطه ای در درمان بین جسم و روح وجود ندارد حال بررسی می کنیم از نظر ابن سینا روح چیست؟

روح نیروی ناشی از ماده است روح مانند یک جسم مادی از بخش لطیف اخلاط منشا میگیرد. بوسیله عروق خونی حمل توسط هوا تصفیه سرد می شود روح به عنوان یک انرژی به صورت حرارت غریزی ظاهر می شود.

پس روح از بخش لطیف اخلاط اربعه خون صفرا بلغم سودا بوجود می آید. اخلاط اربعه از مواد غذایی بوجود می آید در نتیجه روح سالم پاکیزه دور میزند روی سته ضروریه هوا آب غذا پوشاک مسکن غرائز جنسی اگر هر چه طبیعی تر باشد انسان سالمتر و ابتلا به بیماریها کمتر و هرچه غیر طبیعی تر باشد بیماریها بیشتر.

2-9 فاکتور دوم یبوست است.

یبوست در طب سنتی احتباس می گویند بمعنی تخلیه موادی زائدکه باید به صورت طبیعی تخلیه شود لیکن از تخلیه سر باز می زند یبوست تنها کار کردن معده نیست انسان در طول زندگی نیاز به خوردن غذا در صورت ابتلا به بیماری نیاز به دارو دارد بخش کوچکی از این مواد عصاره گیری می شود و جذب بدن می شود درصد بالایی به صورت مواد زائد میبایستی بصورت طبیعی در بدن تخلیه شود.

تخلیه این مواد زائد وظیفه قوه دافعه هر اندام و اجزاء آنهاست اگر این قوه بتواند وظیفه اش را به نحو احسن انجام ندهد مواد زائد رسوب می کند مواد طبیعی رسوباتش آسانتر قابل دفع است.

بدلیل اینکه مواد طبیعی هم جنس بدن انسان است مواد غیر طبیعی هم جنس بدن نیست که داروی شیمیایی از این نوع هستند و رسوبات آنها سخت تر بوسیله قوه دافعه دفع می شود و اینکه می گویند داروی شیمیایی عوارض دارد یکی از علل آن همین رسوبات است.

وقتیکه این رسوبات در هر اندامی و اجزاء آنها باقی ماند موجب کم کاری و سستی آن اندامها و اجزاء آنها می گردد. 9 علت درباره یبوست در کتب طب سنتی ذکر شه که تعدادی ارثی است و تعدادی عارضی. یک راه در مجموع برای دفع این رسوبات در بدن از ایام بسیار دور مرسوم بوده که نتیجه خوبی داده که عبارت بود اول نرم کردن این رسوبات خوردن جوشانده هایی بر حسب مزاج و مدت خوردن آنها نیز متفاوت بود. دوم خوردن مسهلاتی بر حسب مزاج که این رسوبات از بدن دفع شود در مجموع پاکسازی بدن از فضولات و مواد زائد در بسیاری از بیماریها با همین پاکسازی اندامها و اجزاء آنها بحالت طبیعی در می آمدند و بیماریها مرتفع می شدند.

پس از پاکسازی نوبت خوردن داروی مورد نظر می رسید. یکی از عللی که در بسیاری از موارد چه داروی شیمیایی و گیاهی روی بیماران نتیجه بخش نیست وجود همین رسوبات در بدن است که دارو با رسوبات ترکیب می شود در نتیجه این ترکیب دارو هم ضایع می شود.

چه بسا وقتیکه عمل رسوب زدایی در بیماران دیابتی به نحو شایسته انجام گیرد و رسوبات موجود در اثر خوردن قرص های ضد قند در سلول های بتا لوزالمعده پاکسازی شود مجددا این سلولها به حالت طبیعی باز گردند و ترشح هورمون انسولین از سر گرفته شود این عمل پاکسازی که ضرری ندارد. از آثار خوب این پاکسازی در بدن هر بیماری یک احساس سبکی و شادی روح در بیمار ایجاد می شود و امید به زندگی و درمان بالا می رود.

3-9فاکتور سوم توجه به غدد درون ریز است.

با توجه به نظریات دانشمندان اروپا در اوایل قرن بیستم که کلیه بیماریها نتیجه اختلال در ترشحات غدد درون ریز و سلسله اعصاب نباتی می باشد.

دانشمندان طب سنتی در قرن ها پیش پیوسته در درمان هر بیماری از جمله دیانیطس را به تنظیم کردن ترشحات این غدد اهمیت زیادی قائل بودند.

ترشحات این غدد که نام آنها قبلا ذکر شد مثل حلقه های زنجیر به هم پیوسته اند. هر گونه نقصی در ترشح هر کدام از این غدد روی بقیه همچنین در اختلال مزاج کل بدن اثر گذار می باشد.

وقتیکه ترشح یک غده کم یا زیاد می شود از حالت طبیعی خارج می شود و جهت درمان از خارج از بدن بوسیله یک ماده غیر طبیعی بجای ترشح طبیعی مواد غیر طبیعی که با بدن انسان غیر هم جنس می باشد وارد حلقه زنجیر ترشحات شویم در طول این مدت تعادل این غدد بهم می خورد و روی ترشحات سایر غدد اثر می گذارد.

و این موضوع یکی دیگر از علل عوارضات داروهای شیمیایی را به اثبات می رساند.

4-9 توجه به مراکز مغزی چهارمین فاکتور درمان در بیماری دیانیطس است.

قبلا آمد که نقش سلسله اعصاب نباتی و گزارش ماهنامه وزارت بهداشت و نظر ابن سینا درباره کاربرد صمغ هائیکه به تناسب مزاج بیمار در درمان دیانیطس بکار می رود.

بخصوص در دیانیطس هائیکه در سنین بالا دیابت پیران از 40 سال به بالا چون مدتها داروئیکه این اشخاص مصرف می کردند مزاج آنها سرد و خشک یا تر بوده و مزاج کل بدن این گونه بیماران کلا در این سنین سرد است نتیجه همین سردیها یخ گرایی بدن بیمار می شود که عوارضی نظیر ضعف هضم روده خسته شدن یبوست گاز و نفخ و تنبلی کم حوصلگی ضعف قوه باه غلظت خون و عوارض دیگر پیوسته مد نظر درمانگران طب قدیم بوده که برای آنها هم راه چاره ای داشته اند.

5-9 فاکتور پنجم بالا بردن توان جسمی بیماران دیانیطس یکی دیگر از فاکتورهای درمان بوده.

در مجموع با این 5 فاکتور به درمان پیشگیری و جلوگیری از برگشت بیماری دیابت میرسند. علت اصلی بیماری که سوء مزاج سرد یا گرم کلیه بود برطرف می کردند.

در حقیقت این نوع روش درمانی مبارزه با علت است نه با معلول.

10- فاکتورهایی که طب شیمیایی در درمان جانشینی دیابت انجام می دهد کدام می باشد.؟
1-10 بطوریکه در کتب مرجع در طب شیمیایی درباره بیماری دیابت آمده این بیماری درمان ندارد. فقط درمان جانشینی دارد و برگشت به عقب هم ندارد.

در مورد پیشگیری هم تدابیری دارد که بیشتر جنبه تغذیه ای دارد که مواد قندی و نشاسته ای مصرف نشود ورزش کردن کم غذا خوردن ضمناً کسانیکه ژن بیماری دیابت در خانواده آنها ارثی است ابتلا به بیماری دیابت اجتناب نا پذیر است.

علت بیماری را در سلولهای بتا لوزالمعده می دانند که به تدریج از ترشح هورمون انسولین سر باز می زنند.

درمان از این طریق مبارزه با معلول است به علت بوجود آمدن دیابت توجهی ندارد.

2-10علت اینکه بیماران دیابتی در هر مرحله درمان جانشینی به مرحله بعدی که پیشرفت بیماری است میرسند چیست؟

چون روش درمان مبارزه با معلول است و به ریشه بیماری و علت آن توجهی نمی شود بتدریج علت رشد پیدا می کند مبارزه با معلول بتدریج اثر خودش را از دست می دهد و مراحل بعدی آشکار تر می شود. سرانجام بیمار به مرحله نهایی می رسد.

شایان ذکر است از ابتدای قرن نوزدهم تا کنون اگر همین روش درمانی با انسولین نبود و این خدمات ارزنده دانشمندان طب جدید و فداکاری پزشکان هم نبود بعلت جدا شدن هم وطنان از فرهنگ نیاکان و اجدادیشان این بیماری تلفات زیادی می گرفت که واقعا فاجعه بود.

12- روش درمان دیانیتی طبق طب سنتی چگونه بوده است؟

1-12 روش درمانی در سه مرحله انجام می گرفته:


الف) پیش گیری

ب) درمان

ت) جلوگیری از برگشت بیماری

روش پیشگیری از بیماری ها اولین درس ابن سینا در تعریف طب سنتی پایداری سلامت بدن انسان است همگان بخصوص خواص علم پزشکی این درس اول پذیرفته اند که پیشگیری بهتر از درمان است اصولا همه بیماری ها از جمله دیابت هیچ وقت ناگهانی و بدون علائم اولیه ظاهر نمی گردند

در مرحله علائم اولیه اگر بیماران اطلاعاتی داشته باشند و یا به موقع به مطلعین مراجعه کنند در همین مرحله می توانند جلوی بسیاری از فجایع آینده را بگیرند.

اصولا خیلی به ندرت اتفاق می افتد که دیابت در سنین بالا سراغ افراد بیاید معمولا این بیماری از نوجوانی اخیرا که در کودکی و جوانی یعنی زیر چهل سال گریبان گیر افراد میشود ولی دارای علائم اولیه است ای علائم عبارتند از:

1) عطش زیاد

2) گرم شدن بدن بخصوص اندرون آدمی بخصوص در شکم در ناحیه لوزالمعده، عقب معده، خود معده

3) عرق کردن که انسان را وادار به آب خورن میکند

علت در این مرحله علائم اولیه دو موضوع است:

الف)یا ژنتیکی است که ژن دیابت در بدن دارد فعال می شود.

ب) یا بر اثر عدم رعایت سته ضروریه طبیعی که عبارت از در هوای گرم زندگی کردن و فعالیت داشتن، استفاده از غذاهای پر چرب، روغن های حیوانی اشباع نشده، گوشت زیاد پرچرب، غذا خورن زیاد، ورزش نکردن، استفاده از پوشاک گرم، استفاده از مواد قندی مصنوعی مثل شیرینیجات

مورد دوم که معلوم است به دست خود شخص است که اراده داشته باشد و اینگونه کارها را نکند
مورد اول موضوع ژن است این کلمه ژن به تازگی از خارج وارد فرهنگ ما شده است به جای کلمه ژن در طب سنتی وراثت می گفتند منظور تخم یا ریشه یا رگه هایی بوده که به نیروی حیات معروف بوده.

نحوه بوجود آمدن این نیروی حیات به عقیده قدمای طب قدیم این چنین است که وقتیکه اسپرم مرد با تخمک زن با هم می آمیزند نطفه آدمی بوجود در این ترکیب اول جرقه حیات زده می شود خصوصیات وراثتی زوجینی به این نطفه منتقل می شود و نیروی حیات یعنی گفته جدیدیها ژن بوجود می آید روی نیروی حیات قرن ها از طریق طب قدیم تحقیقاتی در جهت چگونگی بحالت خفته نگهداشتگی رگه یا ریشه یا تخمها بد کار شده و در جهت فعال کردن این رگه یا ریشه یا تخم ها خوب بر روش هائی وجود داشته این نیروی حیات در تمام اندامها و اجزای آنها و در کوچکترین ذرات بدن وجود دارد در مجموع همان کروموزومهاست در داخل سلول های بدن.

اعتقاد قدمای طب سنتی در خفته نگه داشتن ریشه یا رگه یا تخم ها بر این بوده که اگر این ها را در مزاج اولیه و یا به قول طب جدید در سطح سلولی بحالت خفته یا همان پایداری نگه دارند چندان ضرری ندارد ولی اگر در مزاج اول به مزاج دوم برسد مهار کردن آنها بسیار مشکل و در مواردی غیر ممکن است در مورد ناقص الخلقه هم کاری نمی توانستند بکنند.

حال اگر این رگه یا ریشه یا تخم ها از پدر یا مادر یا یکی از نسلهای قدیمی کسی بفردی یا اولادی منتقل با آنها منتقل شده باشد اگر خوب باشد مشکلی نیست و اگر ریشه یا رگه یا تخم ها بد هم باشد در جهت فعال شدن احتیاج به بستر مناسب دارد که در بدن آن شخص آماده باشد.

بعقیده قدما طب سنتی خود آن شخص بستر را جهت فعال شدن آن تخم های بد آماده می کنند.

آن بستر چیست؟عدم رعایت سته ضرورت طبیعی که توسط همان شخص ایجاد می شود و روشی که قدمای طب سنتی جهت مهار کردن و خفته نگه داشتن تخم های بد بکار می بردند باز از طریق رعایت سته ضروریه طبیعی بوده که در اثر این رعایت فردی روح خوب پاداش می یابد و میشود مایه اولیه نیروی حیات و جهت می دهد به این نیرو.

امروزه از همین گفته ابن سینا در بسیاری از کشورهای پیشرفته کسانی که مرتکب جرائم سنگین جنائی می شوند زیر 40 سال با استفاده از سته ضروریه طبیعی دوباره به جامعه برمی گردانند و این افراد تا آخر عمرشان هرگز مجددا دست به ارتکاب جرائم نمی زنند و در خدمت جامعه قرار می گیرند برعکس کشورهایی که قوانین آن ها اعتقاد به کیفر دارد.

پس نتیجه می گیریم که ژن یا ریشه در هر حال قابل هدایت و کنترل است حتی در مرحله مزاج ثانویه
بر جسب تئوری مزاج نوجوانان و جوانان تا زیر 40 سال مزاج آن ها به ترتیب گرمِ تر خونی و گرمِ خشک صفراوی است شایان ذکر است که خیلی کم اتفاق می افتد که بالای چهل سال دیابت سراغ انسانها بیاید و پیشگیری به دو صورت انجام میگرفت:

الف) پیشگیری در مزاج های خونی

ب) پیشگیری در مزاج های صفراوی

 


1- علائم آمادگیهای افرادی که در مزاج خونی دیانیطس دارند چگونه است؟
خصوصیات خونی مزاجهای درحالت طبیعی بدین صورت می باشد در حالت اعتدال خونی مزاجها را دموی مزاج و به زبان خارجی sanguine می گویند

رنگ صورت و بدن آنها سرخ و با کمی قرمز رنگ است قوی زورمند و زنده دل خوش رو خوش برخورد با تحرک زیاد خون پیوسته در طلب بهترین هستند افسرده نیستند اعتماد به نفس دارند ولی اگر این حد اعتدال مزاج خونی از حد اعتدال خارج شود تبدیل به عدم اعتدال برسد و به نسبت خارج شدن اc اعتدال این عوارض در بدن ایجاد می شود.

شخص مبتلا احساس سنگینی می کند بیخ چشمها سر و گیجگاه او سنگینی می کند حرارت بدن بالا می رود پس از غذا خوردن خمیازه به شخص دست می دهد خواب سنگینی و دیرپا و تیرگی حواس پیدا میکند بدن بدون رنج کشیدن همیشه خسته است در دهان طعم شیرین غیر عادی دارد زبانش سرخ می شود دملها و جوش هایی در بدن و دهان بیمار بوجود می آید خون بسهولت از مواضع بدن وی از مقعد بینی لثه ها بیرون می آید در خواب چیزهای سرخرنگ مثل آتش گرفتگی می بیند خونش غلیظ می شود.

علائم ذکر شده در بالا مقدمه ابتلا به بیماری های متعددی است که ناشی از غلبه خون است امکان دارد یک یا چند از این علائم در شخصی که آمادگی ابتلا به به بیماری دیانیطس همراه به سه علائم ذکر شده قبلی ( عطش زیاد، گرم شدن بدن، عرق کردن ) بوجود آید که استناد اطبا سنتی بوده درمان ها یا پیش گیری را شروع می کردند

این علائم ظاهری بودند و در زمانی مورد تصمیم گیری قرار می گرفتند که مثل امروزه آزمایشگاه های تشخیص طبی وجود نداشته ولی در حال حاضر با توجه به وجود چنین آزمایشگاه هایی و علم جدید تشخیص براحتی پزشکان می توانند بالارفتن قند را تشخیص بدهند.

پس از آگاهی از بالا رفتن قند خون قدما طب سنتی پیش گیری را اول جلوگیری از عطش و آب خوردن شروع می کردند

حالا فلسفه طب سنتی بر این اساس یعنی جلوگیری از آب زیاد خوردن چه بوده که پایه اولین مبارزه قرار می گرفته؟

فلسفه خوردن آب از مسیر کلیه ها شروع می شد تا به کبد از آنجا به معده سپس نیاز به آب از خارج.

قدما طب سنتی معتقد بودند آب خالی خوردن تنها جلوی پیشگیری را نمی کند بلکه هرچه شخص آماده به دیانیطس آب خالی بخورد زودتر به این بیماری مبتلا می گردد.

امروزه ثابت شده از طریق علم جدید آب خالی توانایی عبور از سلول های بدن اشخاصی که بر اثر خوردن چربی های اشباع شده گوشت مواد پروتئینی، قندهای غیرطبیعی که سفت سخت شده مشکل است و نمی تواند عمل پاک سازی داخل سلول را انجام دهد.

آب میوه جات موافق مزاج است که می تواند به داخل سلول ها وارد شود و عمل پاکسازی سلول ها را انجام دهد آب میوه جات موافق مزاج معتدل در این پیش گیری به دیانیطس میوه جاتی هستند دارای مزاج سرد و خشک یا اینکه مزه آنها ترش یا گس یا بی مزه است امروزه علم گیاه شناسی به همه ثابت کرده که این گونه میوه جات سرشار از ویتامین C است آب اینگونه میوه جات در این حالت چند کار با هم انجام می دهد اول اینکه جلوی عطش را می گیرد، دوم از جدار سلول ها عبور می کند و عمل پاکسازی داخل سلول را انجام می دهد، سوم ذخیره وینامین C غده فوق کلیوی را بالا میبرد در نتیجه جلوگیری از بالارفتن قند خون میشود در نتیجه عمل پیشگیری انجام می گیرد این آب میوه جات عبارت بودند از : آب زرشک، آب لیمو، آب گشنیز، کدو، خیار، کرفس، شلغم، آلبالو، آلو، گوجه درختی، هویج، هلو، خاکشیر با آب لیمو، آب پرتقال، به، زرد آلو، انار، طالبی، توت فرنگی، ازگیل، تمشک و خلاصه کلیه آب میوه جات سرد تر، از جمله تمبر هندی و تمبر کجرات.

گردو 3 دانه در روز، بادام 5 دانه، فندق 5 دانه، غذاها، سوپ ها، آش های ترش آش آبغوره، گشنیز، گل سرخ، ثمرگراست آش آلوچه، جو. در مجموع حالت ترشی گسی داشته باشد همراه با برنج حبوبات مثل عدس لوبیا نخود خورشتها انواع خورشتها فقط بدن چربی حیوانی با گوشت کم یا سماق و ترشیجات کباب ها از گوشت گوسفند، گوساله، مرغ بدون چربی با سماق و ترشیجات.

پرهیز از غذاهای چرب و روغنی، گوشتهای کنسروی و روغنی و خامه ای شیرینیجات با قند مصنوعی و کم غذا خوردن یا به دفعات غذا خوردن زیاد تاکید شده.

یک نکته در این هست که ترشیجاتی که با سرکه طبیعی که از انگور درست می شود مورد نظر است اخیرا بعلت گران تمام شدن تهیه سرکه طبیعی از انگور سرکه از ملاس چغندر که ارزان تر است تهیه می کنند درست است که هر دو سرکه چه از سرکه انگور و هم سرکه ملاس چغندر تهیه می شود فرمول آنها یکی است ولی سرکه تهیه شده از انگور قند را پایین می آورد ولی سرکه تهیه شده از ملاس چغندر قند را بالا می برد.

ورزش، نرمش، پیاده روی تحرک داشتنی، بخصوص شنا در پیش گیری بسیار موثر است زندگی در مکان های خنک.

تا اینجا ذکر رژیم غذایی به عقیده قدمای طب سنتی بود درباره پیش گیری به دیانیطس بود جهت هر دو گروه ژنتیکی ها دوم عارضی در نظر می گرفتند

ب) درمان دیابتیهائیکه در حال حاضر مبتلا به این بیماری هستند درمانهای قدیم چگونه بود؟
این بیماران به دو دسته تقسیم می شوند

اول کسانیکه قرص مصرف می کنند

دوم کسانیکه هورمون انسولین تزریق می کنند

اول کسانیکه قرص مصرف می کنند آن دو اصل دیابت جوانان پیران در مورد این گونه بیماران باید رعایت شود قبلا آن دیابتی هایی که قرص مصرف میکنند سلول های بتا لوزالمعده کار می کنند و انسولینی تولید می کنند ولی به آن مقدار نیست که بتواند قند خون را پایین بیاورد این کمبود به نسبت مورد نیاز توسط پزشک معالج تعیین می شود حال اگر قرار باشد که قند خون بوسیله استفاده از قرص ادامه پیدا کند طبق تعریف سلامتی در طب سنتی این افراد در سلامت کامل نیستند به مرور زمان چون با علت مبارزه نمی شود معلول باید تقویت گردد یعنی تعداد قرص را بالا برد تا مقصود که کنترل قند خون است حاصل شود.

قرص ضد قند خون از مواد غیرطبیعی ساخته میشود با ورود مواد غیرطبیعی به بدن به تدریج روی سایر اندام ها اثر می گذارد از طرفی به جای درمان سلول ها بتا لوزالمعده به تدریج کم کارتر می شودند تا جایی می رسد که اصلا سلول ها از کار می افتد و بمرحله تزریق زیر جلدی انسولین می رسد.

با توجه به سیر بیماری از عدم جلوگیری، خوردن قرص تا تزریق هورمون انسولین و طبق کتب جدید که آمده است بیماری دیابت درمان ندارد فقط درمان خانه نشینی است سرانجام بیماران دیابتی رسیدن به مرحله تنهایی امریست اجتناب ناپذیر علت آنهم قبلا آمد مبارزه با معلول بدون توجه کردن به علت.

ولی براساس عقاید قدما طب سنتی بدن مکانیک خودش است وقتی که اندامی از اعتدال خارج شد امکان این هست که با در اختیار قرار دادن ابزار لازم درمانی آن اندام مجددا به اعتدال برگردد یعنی در حقیقت مبارزه با علت. پس در طب سنتی اگر بیماری از هر نوع باشد هم پیشگیری دارد هم عقب گرد بشرط اینکه بیماری بحدی نرسیده باشد که توانایی در انجام وظیفه اندام را باطل کرده باشد در آن موقع است که بتدریج قوه تعدیه را از دست می دهد و میمیرد.

ولی جای بحث اینجاست بیمارانی که اکنون قرص مصرف می کنند در گذشته چگونه درمان می شدند یا جلوگیری از پیشرفت می کردند؟ این گونه بیماران مثل تعاریف قبل از نظر طب سنتی به دو دسته جوانان و پیران تقسیم بندی می شدند و از نظر مزاجی نوجوانان و جوانان به صفراوی و خونی و پیران نیز سوداوی و بلغمی مزاجی تقسیم بندی می شوند

مشخصات خونی مزاجها قبلا آمده اینک مشخصات صفراوی مزاجها

صفراوی مزاج ها را به زبان خارجی Cholerie فزونی صفرا گویند.

مشخصات این افراد در حالت طبیعی عبارت است از آتشی مزاجی تحریک پذیری زیادی دارند رنگ پوست و چشمهای آن ها زرد لیمویی کم رنگ لاغری اندام عصبانی می باشند

در این حالت هیچ گونه صفرای اضافی در بدن این افراد وجود ندارد و کاملا مزاج در حالت اعتدال است ولی اگر صفرای موجود در بدن از این حد اعتدال عبور کند و غلبه صفرا در بدن بوجود آید این علائم در بیمار بوجود می آید :

رنگ پوست و چشم ها زرد می شود دهانش تلخ و زبانش زبر و خشک میگردد در بینی احساس خشکی می کند از هوای سرد لذت می برد بسیار تشنه می گردد حرکات تنفسی اش تند می گردد علاقه اش به طعام کم می گردد حالش به می خورد و استفراغ زرد و سبز بیرون می دهد حالت سوزنده مطبوع بر پوست و حالت فراتر مانند فرو کردن سوزن در بدن احساس می کند این بیماران در خواب آتش و گواره های زرد می بینند اصولا چیزهایی که زرد رنگ نیستند در نظر آنها زرد رنگ جلوه می کند

این حالات می تواند منشا بسیاری از بیماری ها در بدن باشد از جمله موجب بیماری دیانیطس یا دیابت که امروزه با آزمایش بالینی مشخص می گردد که قرص ضد قند مصرف میکنند.

درمان خونی مزاجها و صفراوی مزاجها که زیر چهل سال میباشند و دارای دو نوع مشخصات ذکر شده بودند بدین صورت است رژیم غذایی جلوگیری از هم چینی جلوگیری از پیش روی بیماری که از قرص ضد قند به تزریق نرسد همان رژیم پیش گیری است که قبلا گفته شد.

درمان بر اساس 5 اصل دیانیطس روح یبوست، غدد درون ریز، توجه به مراکز مغزی، بالا بردن توان جسمی بر حسب مزاج انجام می گرفته.

در زمان های قبل از کشف هورمون انسولین در سال 1922 میلادی که از لوزالمعده خوک بدست آوردند که این کشف ادامه تحقیقات سوپولف پزشک روسی بود که از غده لوزالمعده گوساله را برای اولین بار انسولین جهت درمان بیماری قند با موفقیت بکار برد کشف شد

کسانیکه به این بیماری مبتلا بودند یک نوع روش پیشگیری و درمان وجود داشت که اگر امروزه یک تطبیقی میان بیماران دیابتی فعلی و دیانیطس آن زمان داده شود به این نتیجه می رسیم که دیابتیهای امروزه بعلت استفاده زیاد از قرص های ضد قند و استقاده سالیان دراز از انسولین سرد مزاجی دیابتیهای امروزی خیلی بیشتر از زمان قبل از کشف انسولین است و این سرد مزاجی که ایجاد سوء مزاج کلیه ها و غدد فوق کلیوی گردیده عوارض بیشتری در مبتلایان نظیر چشمی کلیه ها اندام های انتهایی ایجاد می کند به دلیل اینکه این سرد مزاجی که نتیجه آن رسوب خلط سودا و بلعم در داخل رگ هاست که ایجاد انسداد در حوضچه های کلیه ها به اصطلاح امروزی کالیبس های کلیه ها و رگ های داخل چشم و در مویرگ ها اندام های انتهایی نظیر شصت پا می کند و علائم اولیه آن خواب کم خوب هضم نشدن غذا در دستگاه گوارش زود خسته شدن و کم حوصله ای و ضعف قوه باه اینگونه بیماران است به محض اینکه اینگونه بیماران از قند های طبیعی مثل آب هویج و یا کمی عسل طبیعی ناشتا و یا گیاهان داروئی که قند دارند مثل کندور و خوراکی بهره می برند مشاهده می شود که اغلب این علائم از بین می روند

پس نتیجه می گیریم که جلوگیری از پیشرفت بیماری دیابت و درمان آن ها در سنین بالا متفاوت است با پیش گیری و درمان بیماران دیابتی زیر 40 سال.

رژیم غذایی بیماران دیابتی بالای چهل سال کلا میبایستی در مواردی باشد با مزاج گرم تر و یا خشک و از طرفی توان جسمی اینگونه بیماران بایستی بالا رود

درمان بر اساس 5 اصل درمانی دیابت بر حسب مزاج استوار است

اگر همین روش درمانی و پیش گیری برحسب اعتقاد قدما طب سنتی معمول گردد منافع بسیار زیادی برای جامعه دارد در مرحله اول با پیشگیری به تعداد دیابتی ها زیاد نمی شود و در مراحل بعدی جلوگیری از پیشرفت بیماری و عده زیادی هم که واقعا اعتقادی بر روش های طب سنتی داشته باشند درمان می شوند خیلی ساده رژیم غذایی از خود بیمار تجویز گیاهاه دارویی بر اساس 5 اصل درمان با درمانگران طب سنتی نتیجه درمان یا پیش گیری با پزشکان متخصص.

حال چرا نوع گیاهان داروئی برده نمی شود به این دلیل است که بسیاری از این گیاهان داروئی از نظر طب جدید قند دارند در حالیکه چون عقاید طب جدید و سنتی در باره بهره مندی از قند طبیعی اختلاف نظر وجود دارد که اولین عامل درمانی روح بیماران آزرده میشود و درمان به خوبی انجام نمی گیرد این است که نتیجه را در پروسه درمان بعهده آزمایشهائیکه توسط پزشکان جدید می گیرند واگذار می شود که در صورت مثبت بودن راه درمانی ادامه پیدا کند.

در خاتمه مطالبی که در 12 مورد آمد خلاصه ای بود از نحوه پیش گیری، درمان، جلوگیری از برگشت بیماری دیانیطس در زمانهای قدیم بخصوص قبل از کشف انسولین بوده.


13- در مورد جای سوزن های تزریق انسولین در بدن بیماران انسولینی روش هایی در طب سنتی هست که می توان به طریق مالش درمانی همراه روغنهای ماساژ گره های ایجاد شده زیر پوست را برطرف کرد.

در آخرین مراحل تهیه این گزارش فردی به اینجانب مراجعه کرد، که پس از شنیدن این گزارش اظهار داشت حدود 20 سال است که اطبای سنتی چینی به همین روش مشغول مداوای بیماران دیابتی هستند یعنی بیاری دیابت را از طریق درمان کلیه ها درمان می کنند.

منبع: مهندس آشوری
محقق گرانقدر و زحمتکش طب سنتی و گیاهی قزوین

درمان دیابت با سرکه

$
0
0
 در طب سنتی سرکه معادل انسولین است. سرکه خاصیت ذوب کنندگی دارد و مانند داروی جرم گیر (چانته و...) عمل می کند و تمام رسوبات و گرفتگی های عروق، مثل چربی‌های انباشته شده در عروق را ذوب و برطرف می کند. بنابراین سرکه را می توان رقیق کننده ی خون، دفع کننده ی سودای خون، پاک کننده سودای سطحی خون، کاهنده فشار خون، پایین آورنده‌ی قند و چربی خون و رفع کننده‌ی مجموعه‌ی انسدادهای سطحی و عمقی عروقی خونی دانست.

 با توجه به مطالب بالا می توان بوسیله سرکه دیابت و فشار خون را که خود منجر به وجود آمدن نسل بزرگی از بیماریها نظیر سکته قلبی و مغزی و غیره می شود را کنترل و درمان کرد.

 علت بروز دیابت:

اخلاط و رسوبات ناشی از دم و بلغم در اندامهایی مثل کبد و پانکراس رسوب می‌کند. این رسوب چون از خلط، ماده‌ای غلیظ است رسوبش موجب کاهش کارایی طبیعی غده پانکراس شده و در نتیجه مانع تولید انسولین و ترشح آن در خون گردیده و در نتیجه دیابت بروز می کند.

نقش انسولین در خون مثل نقش سرکه است.

به عنوان مثال:همانطوری که اگر سماور یا کتری جرم گرفته باشد در آن سرکه می ریزند تا رسوبات آنرا پاک کنند، سرکه هم خون را از چربی‌ها و رسوبات تمیز و رگها را پاک می کند. انسولین هم چنین نقشی در بدن دارد و در سراسر بدن می چرخد و عروق را پاکسازی می کند. لیکن رسوب بلغم و دم در غده تولید کننده انسولین یعنی پانکراس مانع ترشح انسولین شده و کار شستشوی داخل بدن کُند می شود. و دیابت به وجود می آید. لذا انسولین صنعتی یا شیمیایی به افراد داده می شود که بدن را از رسوبات پاکسازی کند. ولی درمان واقعی زمانی صورت می پذیرد که غده پانکراس را از رسوبات پاکسازی کنیم تا دوباره به کار بیفتد و دوباره انسولین طبیعی را تولید کند.

بیشترین زمینه بروز دیابت کاهش صفراست که موجب رسوب مواد و ایجاد انسداد در اندامهای گوناگون بخصوص اندامهای انتهایی بدن می شود.

گرمای ناشی از صفرا خاصیت سوزانندگی و نفوذپذیربی به ریزترین مویرگهای بدن  و انتهایی‌ترین قسمتهای بدن را داراست. بنابراین اگر ماده صفرا به اندازه کافی در بدن وجود داشته باشد اجازه رسوب دم و بلغم اضافی را در هیچ عضوی از جمله پانکراس نمی‌دهد و دیابت هم به وجود نمی‌آید. کمبود صفرا باعث ایجاد دیابت سرد در افراد بلغمی (سرد و تر) و دیابت گرم در افراد دموی (گرم و تر) می شود. دیابت سرد بیشتر در زنان و دیابت گرم بیشتر در مردان شایع است. علت بروز دیابت در افراد دموی این است که گرمی بدن آنها خاصیت سوزانندگی و نفوذپذیری مثل صفرا را ندارد و نمی‌تواند مانع رسوب مواد در بدن شود.

همانطور که گفتیم صفرا عامل گذر خون به ریزترین مویرگ‌ها و قسمتهای انتهایی بدن است. کمبود صفرا مانع رسیدن خون به قسمتهای انتهایی بدن و در نتیجه احساس سرما، گزگز و مورمور شدن این اندامها می شود. این علائم در افراد دیابتی بیشتر دیده می‌شود و عوارض شدیدی را برای‌شان ایجاد می‌کند. به عنوان مثال با کوچکترین خراشی، پا زخم شده و به علت عدم خون رسانی به موقع، زخم پا دچار عفونت می‌شود. در بعضی مواقع نیز عفونت منتشر شده و قسمتهای بالای پا را فرا می‌گیرد. در این شرایط طب کلاسیک راهی جز قطع عضو پیشنهاد نمی‌کند.

در طب سنتی برای درمان زخم پای دیابتیتلاش می‌شود که صفرا و خون را به قسمت‌های انتهایی بدن برسانند و زخم را درمان کنند. در افراد دیابتی پا سرد و سوداوی شده و رسوبات مانع حرکت خون به قسمت‌های پایین پا می‌شوند. با مصرف سرکه به صورت سرکنگبین (عسل 3 واحد+ عرق نعنا 2 واحد+ سرکه 1 واحد) و خوردن غذاهای با مزاج گرم و صفرا زا مسیر رگها از رسوبات پاکسازی شده و خون در قسمت‌های پایین پا جریان می‌یابد. (انتخاب واحد اندازه گیری با شماست می تواند یک قاشق یا فنجان و حتی لیوان باشد).

با خوردن غذاهای صفرا زا مثل عسل، حرارت مورد نیاز بدن تامین شده و با سرکه مسیر رگها باز می شود. صفرای تولید شده نیز به راحتی می‌تواند در اندامهای تحتانی نفوذ کند و خون گرم و تازه را به زخم برساند. با این شیوه، عفونت ایجاد شده از بین می‌رود و زخم ترمیم می‌یابد.

نکته:در دیابت کودکان بهتر است به جای سرکه از آبغوره یا آبلیمو تازه استفاده شود.

توجه داشته باشید که در زخم پای دیابتی علاوه بر خوردن غذاهای گرم و صفرا زا و استفاده از سرکنگبین، برای خارج کردن عفونت از پا نیاز به یک مکنده قوی داریم تا عفونت ها را کشیده و خارج کند و آن چیزی نیست جز نمک. حتماً ضرب المثل معروف هر چه بگندد نمکش می زنند را شنیده اید. 2 واحد نمک را به 5 واحد عسل اضافه کرده خوب هم بزنید و آنرا روی زخم پانسمان کنید تا جایی از پا که عفونت پیش رفته باشد دچار سوزش خواهد شد. به عنوان مثال اگر انگشت پا زخم شده و عفونت آن تا زانو پیش رفته باشد پانسمان نمک و عسل باعث سوزش پا تا زانو می شود و در واقع نشان می دهد که عفونت تا کجا پیش روی کرده است. هر چه از سوزش پا کمتر شود نشان دهنده آن است که عفونت کاهش یافته و رو به بهبود است و باتمام شدن سوزش عفونت کاملاً از بین رفته است.  در این موقع رنگ زخم هم از طوسی به قرمز تغییر رنگ می دهد و این یعنی اینکه صفرا به زخم رسیده و بوی بد زخم هم از بین می رود هر 12 یا 24 ساعت پانسمان را تعویض کنید. در مرحله بعد برای کمک به درمان و بسته شدن زخم از روغن زیتون و عسل استفاده می کنیم. به این صورت که 5 واحد روغن زیتون+ 2 واحد عسل یا برعکس5 واحد عسل+ 2 واحد روغن زیتون را با هم خوب حل کرده روی زخم را پانسمان کنید. البته همه افراد در تمامی زخمها و سوختگی‌ها می توانند از این پانسمان استفاده کنند.

در ضمن برای اینکه شتاب باز کردن عروق بیشتر شود بهتر است از زالو هم استفاده کنیم. زالو موادی را به درون خون تزریق کرده و باعث رقیق شدن خون می شود و از طریق مکش خونهای کثیف و آلوده را از بدن خارج می کند و به جای آن خون سالم در رگها جریان می یابد که باعث تسریع در درمان می شود.

اگر می خواهید به دیابت مبتلا نشوید صفرا را در بدن خود نگه دارید. یادتان باشد که خشم و عصبانیت باعث افسردگی و سرد مزاجی می شود استمرار در مصرف آب یخ بخصوص در سرد مزاجان باعث سرد شدن کل بدن می شود و این به معنی شروع نسل بزرگی از بیماریها.

- دیابت بیشتر در کودکان سرد مزاج بوجود می آید.

- منتشرترین و اولین گروه مبتلایان به دیابت سرد مزاجها هستند.

- دیابت حاملگی در زن سرد مزاج پدید می آید.

- دیابت عصبی در افراد سرد مزاج بوجود می آید.

زن باردار طبع سرد + خوردن غذاهای سرد مزاج = دیابت

دیابت کودکان از سردی است و شاید سردی است که از رحم مادر با خودآورده است بنابراین توجه به نوع تغذیه در دوران بارداری و شیردهی خیلی اهمیت دارد. زنان سرد مزاج بهتر است که در دوران بارداری از مصرف لبنیات و ترشیجات آب یخ و انواع گوشت های سرد مزاج مثل مرغ، ماهی- گاو. سوسیس و کالباس و فست فودها و دیگر تنقلات کارخانه ای خودداری کنند یا در صورت لزوم همراه با مصلح استفاده کنند.

 افرادسردمزاج بهتراست از گرمی جات بلند مدت استفاده کنند مثلاً ارده و شیره در زمستان.

استفاده از گرمی کوتاه مدت مثل دود کردن اسفند و نمک زیرا دود اسفند و عطرها زودتر از مواد خوراکی به مغز می رسد و روان را گرم می کند. خوردن هر شب یک قاشق مربا خوری اسفند با آب تا 40 شب سودا و بلغم اضافی را از بدن خارج و صفرا تولید می‌کند البته اسفند را نباید جوید بلکه باید با آب قورت داد. سردیجات را همراه با مصلح آنها مصرف کنید. مثلاً ماست را همراه با موسیر و نمک یا پونه، آویشن، فلفل و گل سرخ مصرف کنید یا پنیر تازه را با مغز گردو، آویشن- نعنا خشک- سبزیهای معطر سیاهدانه و زیره استفاده کنید.

قابل توجه افراد دیابتی

در صورتیکه شخصی بیش از اندازه مورد نیاز انسولین مصرف کند مجاری بیش از حد باز شده و این افراد سریع افت قند پیدا می کنند و دچار مشکل می شوند مثلا راه می روند می افتند. یا بی قراری و بی حوصلگی شدیدی در مغز پدید می آید به طوری که فرد می خواهد به سرش ضربه بزند یا جیغ بکشد چرا؟ چون انسولین اضافی صفرای موجود در مغز را پایین کشیده و گرما در سرش ندارد و به همین دلیل بی قرار شده است در این حالت فوری به فرد دیابتی عسل یا هر ماده شیرین دیگری را بخورانید.

قابل توجه افراد سرد مزاج یعنی بلغمیها و سوداویها و حتی دمویها:
 
طیف وسیعی از بیماریها مثل انواع سرطانها، گرفتگی های عروقی قلبی و مغزی، کمردردها، پادردها، واریس. بعضی رماتیسم ها، بیماری ریوی و غیره ... ناشی از سردی و رطوبت زیاد و همچنین ناشی از تجمع رسوبات در خون و بدن است که باعث ایجاد بیماری و گرفتگی های مختلفی می شود. در این زمینه کم خوری و ورزش و استفاده از غذاهای با طبع گرم کمک شایانی به درمان و رفع گرفتگیها و بیماریها می کند
به عنوان مثال: برای درمان سرطانها و گرفتگی های ناشی از سردی و رسوب مواد در بدن روزانه 3 تا 6 لیوان آب جوش بخورید و بدوید تا خوب عرق کنید حتماً تجربه کرده اید که پس از خوردن یک لیوان چای داغ گرم می شوید و عرق می کنید درواقع با عرق کردن یک سری سموم همراه با آب از پوستمان دفع می شود (یعنی لزوماً نباید آب مصرف شده حتماً از کلیه ها دفع شود) به این صورت که وقتی شما آب جوش می خورید (مثل گرمای چای) معده گرم می شود و همین گرما وارد سلولها شده و در بدن منتشر می شود. حرارت از طریق عروق به صورت عرق همراه با سموم موجود در بدن از طریق پوست دفع می شود. حالا اگر خوردن آب جوش همراه با تحرک و دویدن باشد گرمای بدن افزایش یافته و گردش خون نیز بواسطه تحرک ما سریعتر می شود و این گرما و حرکت سریع خون باعث آب شدن و کنده شدن رسوبات در مجاری شده یک سری رسوبات نرم و در خون جریان می یابند و یک سری از رسوبات از طریق عرق کردن از پوست خارج می شوند درست مثل جوی آبی که با فشار زیاد آب تمام گل و لای آن شسته و تمیز می شود. تمام عروق بدن نیز شسته و تمیز می شوند. در افرادی که منافذ پوستی آنها به دلیل سودای زیاد بسته باشد و معمولاً هم عرق نمی کنند. عرق با فشار خارج شده و بوی نامطبوعی هم خواهد داشت.

منافذ پوست در واقع پنجره های تنفسی بدن است که باید باز باشند و در صورت بسته بودن این منافذ بخاطر سودای موجود در سلول پوست تیره و فشرده می شود و سودای زیادی خود عامل سرطان است.

برای باز کردن منافذ پوست بهتر است هفته ای یک بار کیسه کشیده شود و بعد از اتمام حمام دوباره کیسه را به سرکه آغشته کنید و یک بار دیگر هم آرام کیسه بکشید زیرا سرکه خاصیت نفوذپذیری و جرم گیری دارد و با نفوذ در سلولهای پوست آنها را جرم گیری می کند البته ممکن است کمی پوست تان دچار سوزش شود بعد از 5 الی 10 دقیقه خودتان را بشورید و خشک کنید.

نکته قابل توجه اینکه اگر 12 ساعت قبل از حمام بدن را روغن مالی کنید مثلا با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین و غیره رسوبات نرم شده و راحت تر با کیسه از بدن جدا می شوند.

روش جمشید خدادادی برای درمان بیماری دیابت

1- عدم استفاده از مواد غذایی مضر شامل: چای، قهوه، نسکافه، سرخ کردنیها، قند و شکر، شیرینی جات قنادی و مصنوعی، غذاهای فریزر شده، غذاهای با زودپز پخته شده، غذاهای چرب و پرحجم، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده پیتزا و غذاهای ساندویچی، ادویه جات تند نوشابه های گازدار، سُس و رب مخلوط ماست و سرکه و ماست و آبلیمو، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماکارونی ماست و دوغ زیاد، شور و نمک زیاد، تنقلات مصنوعی، ترشی جات زیاد، گوشت زیاد بخصوص گوشت گاو، آب یخ، غذای رستوران، غذاهای مانده و بیات، انواع چیپس و پفک، تند و سریع غذا خوردن، پرخوری، ریزه خواری یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد ونوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، استعمال دخانیات، نوشابه های الکلی و غذاهایی که با مزاج انسان سازگاری ندارند.

2- از عصبی شدن و حرص خوردن جداً پرهیز نمایید زیرا سردمزاجی می آورد.

3- از داشتن یبوست مزاج که مخرّب اعصاب و روان است جداً دوری کنید.

4- روزانه 6 لیوان آب خنک بنوشید، نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذای روزانه

5- هفته ای 2 روز از سیرابی و شیردان گوسفند (پانکراس) استفاده کنید. شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است.

6- لوبیای چشم بلبلی دارای انسولین گیاهی است. بیماران دیابتی می توانند خوراک لوبیای چشم بلبلی را برای صبحانه یا شام با لیمو ترش تازه و روغن زیتون بکر میل کنند. و در موقع مصرف کمی گلپر اضافه کنند.

7- هفته ای 2 روز خوراک آلو اسفناج با قارچ صدفی، یک عدد پیاز و 20 عدد آلو بخارا و کمی فلفل و زردچوبه و مقداری روغن زیتون یا کنجد را به مواد اضافه کرده اجازه دهید تا بخارپز شود؛ سپس با یک تکه نان جو میل شود.

8- هفته ای 2 روز سوپ جو همراه با یک عدد پاچه گوسفند و هویچ و سبزیجاتی مانند: گشنیز، اسفناج و 2 قاشق غذاخوری زرشک پلوئی و 10 عدد آلو بخارا میل کنید؛ هنگام میل کردن نیز لیمو ترش تازه و روغن زیتون را به سوپ اضافه کنید.

9- بقیه روزها از خوراک سبزیجات بخارپز با لیمو ترش تازه و روغن زیتون و یا روغن کنجد استفاده شود.

10- بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری عسل کنار یا سدر استفاده کنند که بهتر است به صورت شربت با لیمو ترش تازه و یخ میل شود.

11- بیماران دیابتی می توانند از دم کرده دارچین به جای چای استفاده کنند که بسیار مفید است.

12- شب ها برای شام از سبزیجات بخار پزشده با لیموترش تازه و روغن زیتون استفاده کنند.

13- بیماران دیابتی می توانند از هویج فرنگی پخته یا خام رنده شده و یا از کدو حلوایی بخارپز شده استفاده کنند. بهتر است هفته ای یکی دو بار به عنوان شام مصرف شود.

14- سبزی خوردن این بیماران بهتر است که شنبلیله تازه باشد.

15- روزانه 5 تا 6 کیلومتر راه پیمایی و تحرک داشته باشند.

توصیه مهم:

افرادی که دوست ندارند با فرآورده های حیوانی دیابت آن ها برطرف شود می توانند از گیاه خواری مطلق (خام گیاه خواری) استفاده کنند. به عنوان مثال می توان به جای پاچه گوسفند از بامیه گیاهی استفاده کرد و به جای سیرابی و شیردان گوسفند از هویج فرنگی و گشنیز و اسفناج استفاده کرد.

 

مهمترین عامل ایجاد دیابت نوع 2:افزایش وزن و توده چربی بدن و کاهش فعالیت فیزیکی است.
درمان: شامل کاهش وزن و ورزش منظم می باشد زیرا ورزش حساسیت به انسولین را افزایش می دهد.

گیاهان کاهنده قند خون

 گروه دانه ها: بذر شنبلیله، بذر گشنیز، بذر سیاهدانه، کتان، تخم خیار، اسفرزه، البته اسفرزه نباید پودر شود زیرا باعث ضعف در سیستم گوارش می شود. ارزن، نخود، جو، جوشانده جو، جوانه جو، دال عدس شیره 4 تخمه و ...

 گروه برگها: برگ درخت زیتون، گردو، شاتوت، توت سیاه و گزنه ...

 گروه ریشه ها: ریشه بابا آدم، ریشه قاصدک، سیب زمینی ترشی، زنجبیل، آب شلغم خام، ترب

 گروه مغزها: مغز بادام، فندق، گردو

 گروه میوه ها: هلو، گلابی، توت فرنگی، آلبالو، گیلاس، زردآلو، انگور سبز نرسیده، سیب درختی ترش مزه، پرتقال ترش یا ملس، آب انار ترش، خیار، تمشک، گرمک، آب لیمو ترش، آب نارنج ، آب عناب، آب غوره، آلو، توت خشک، سرکه.

گروه سبزیجات و صیفی جات:

کدوی خام، کدوی آب پز شده، سیر، پیاز، موسیر، هویج، سیب زمینی ترشی یا (قلقاسی)، پیازچه، فلفل سبز، کنگر، کلم، سبزیجات خام، شاهی، جعفری، اسفناج، شنبلیله،کاهو، کرفس، آلوئه ورا، لوبیا سبز، نخود فرنگی.

سایر موارد:

تمرهندی، آش تمر هندی، آش آلو، آش آلوچه برقانی، نان برشته نیم سوز شده، سماق، تیاشیرهندی، هندوانه ابوجهل، آب جوشانده تخم ترشک، برگ ترشک، ماء الشعیر، سیاه گله یا قرقات، گیاه شیرساز، سبوس گندم.

دارچین: کمتر از نصف قاشق چایخوری صبح به صبح قند خون را پایین می آورد ولی مصرف زیاد آن فشار خون را بالا می برد.

شنبلیله: مصرف 15 تا 50 گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب باعث کاهش قند خون ناشتا و بعد از غذا و همینطور باعث کاهش چربی خون می شود.

گزنه: عرق گزنه یا دم کرده ی آن کاهنده گلوکز خون و نقش حفاظتی در برابر افزایش قند خون و تخریب سلولهای پانکراس دارد.

دانه کتان: قند خون را تنظیم و به سلولها در جذب انسولین کمک می کند.

تخم گشنیز: دم کرده ی تخم گشنیز 2 گرم 3 روز در ماه.

سیاهدانه: مصرف آن به صورت دوسین روزی یک تا 2 نخود.

طرز تهیه: 2 تا 4 واحد عسل+ 2 واحد سیاهدانه آسیاب شده که بلافاصله بعد از آسیاب شدن باید با عسل داخل شود وگرنه خواص خود را از دست می دهد. یا بصورت آسیاب نشده همراه با صبحانه مصرف شود. 7 تا 21 دانه در روز. عسل و سیاهدانه سنگ کلیه و مثانه را می شکند و دفع می کند و عروق را نیز گشاد می کند. سیاهدانه داروی همه ی بیماریهاست به جز مرگ و اثر آن تا 7 سال در بدن باقی می ماند.

    برای کاهش قند خون باید با برگ شنبلیله سوپ بپزند و با آبغوره میل کنند.
    تا 40 روز صبح ناشتا هر بار 30 گرم آب غوره بنوشند.
    مبتلایان به مرض قند باید 25 گرم برگ خشک گردو را در یک لیتر آب دم کنند و هر صبح و شب یک لیوان آن را مصرف کنند. بعد از یک هفته بهبود و شفای عاجلی در خود احساس می کنند. در ضمن می توانید از عرق گردو هم استفاده کنید.
    شاهی: چون این خاصیت را دارد که قند وارد در خون را خارج می کند مصرف آن به شکل خام و یا سالاد توصیه شده است.
    سیب زمینی ترش: بهترین غذا برای مبتلایان به دیابت می باشد و از تولید آن پیشگیری می کند. کسانیکه در اثر ابتلاء به مرض قند لاغر و ضعیف می شوند غذایی بهتر از سیب زمینی ترشی برای تقویت ندارند و آنها را چاق هم می نماید.
    جوانه ی گندم: دارای ویتامین (A1) می باشد که تاثیر زیادی در معالجه دیابت دارد. از این رو خوردن جوانه گندم به مبتلایان به مرض قند توصیه می شود.
    برگ زیتون: 20 گرم برگ خشک زیتون را در نیم لیتر آب سرد به مدت یک شب بخیسانید صبح در همان آب بجوشانید و 20 دقیقه دم کنید. سپس صاف کرده و در هر شبانه روز 4 تا 6 فنجان آب آن را به نوبت بنوشید.
    برگ گردو: هر روز 4 مثقال برگ خشک گردو را دم کنید و آب آن را در 3 نوبت بخورید.
    برگ شاتوت: در برگ شاتوت یک ماده ضدقندی وجود دارد که مرض قند را درمان کرده و قند خون را پایین می آورد.
    برگ گردو+ برگ درخت شاتوت هرندی از هر کدام 5 الی 10 برگ در 2 لیوان آب وقتی به جوش خوردن رسید روی حرارت غیرمستقیم بگذارید و اجازه دهید نیم تا یک ساعت دم بکشد سپس آنرا صاف کرده در بطری شیشه ای نگهداری کنید و صبح ناشتا و شب قبل از خواب نصف فنجان بنوشید 4 تا 6 ماه.
    مصرف نان سبوس دار زیرا نانهای بی سبوس حساسیت به انسولین را کاهش می دهند.
    جو: باعث می شود قند خون بعد از غذا تا 70 درصد کاهش یابد و ساعت ها ثابت بماند.

نکته قابل توجه: افراد دیابتی باید از مصرف نان و برنج در حد توان خودداری کنند.

درمان های تکمیلی:


بادکش گرم کلیه 7 تا 14 مرحله

بادکش گرم کنف  7 مرحله

در افراد چاق بادکش شکم 20 دقیقه یا روغن مالی و ماساژ شکم نیم ساعت کمک به لاغر شدن شکم می کند.

روغن مالی و ماساژ کف پا همراه با فشار درمانی مانع سوزش و درد کف پا می شود.

 راه رفتن بر روی سنگهای رودخانه ای یا استفاده از جعبه یا کیسه سنگ در خانه. زیرا مانع تجمع رسوبات بدن در کف پا می شود.

بعد از هر وعده غذایی 3 ساعت روزه بگیرید تا معده فرصت کافی برای هضم و جذب مواد غذایی را داشته باشد.

از ریزه خواری و مداوم خوردن به شدت بپرهیزید زیرا باعث بازماندن دریچه معده و بوجود آمدن انواع بیماریها می شود.

 استفاده از انواع آش + آبغوره بدون استفاده از رشته آش به مدت 7 الی 14 روز الزامی است در این مدت از هیچ غذای دیگری استفاده نکنید در صورت ضعف از شربت عسل، سیب و یا هویج رنده شده وتخم مرغ عسلی  استفاده کنید رژیم آش آبغوره سموم را از بدن دفع می کند بعد از رژیم سعی کنید روزانه حداقل یک وعده غذایی شما را آش تشکیل دهد.

استفاده از روش پاکسازی گوارش: به توصیه دکتر زرنگار


پاکسازی به دو روش تحریک شدید یا روش ملایم و مداوم انجام می گیرد که بسته به تشخیص پزشک متفاوت است. توجه به این نکته که چرب کردن مسیر دستگاه گوارش با مصرف یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین یا روغن زیتون مابین وعده های غذایی کمک شایانی به درمان بهتر یبوستهای مزمن و خفیف خواهد کرد مهم است (بعد از مصرف روغن مایعات گرم بنوشید).

از آنجا که افراد مبتلا به یبوست و خشکی سیستم گوارش تمایل زیاد ی به نوشیدن مایعات سرد داشته و از آب کمتر بهره می برند لذا لازم است در طی مراحل پاکسازی حتماً مصرف آب ولرم به میزان 12-10 لیوان حدود 2 تا 3 لیتر در طول روز را مد نظر داشته باشند. شایان ذکر است که مصرف یک یا دو لیوان آب گرم، صبح ناشتا دستگاه گوارش را برای دفع بهتر آماده می کند.

توجه کنید که باید از مصرف بیش از حد داروهای ملین پرهیز نمود. جهت پاکسازی روده و دستگاه گوارش علاوه بر رعایت نکات بالا به تناوب هر 3 روز از یکی از روشهای زیر به نوبت استفاده کنید.

3 روز اول فلوس: در کودکان 1 تا 2 عدد و در بزرگسالان 5 تا 6 عدد از پره های داخل گیاه را کاملاً خرد نموده در فنجان بزرگ آب داغ ریخته و هم بزنید و روی آنرا بگذارید و چند بار دیگر تا خنک شدن آب آنرا هم بزنید و هر شب میل کنید. تا 3 شب

3 روز دوم گل سرخ: یک یا دو قاشق غذاخوری سرپر به صورت دم کرده بعد از شام و در افراد گرم مزاج بصورت پودر محلول در یک پیاله ماست بعد از ناهار.

3 روز سوم برگ سنا: به میزان یک الی دو قاشق چایخوری سر پر از برگ آسیاب شده را ترجیحاً با مقداری گل سرخ دم کرده یا در یک پیاله ماست حل می کنیم بهتر است طولانی مدت مصرف نشود حداکثر 3 روز.

3 روز چهارم: مصرف شیر پرچرب گرم صبح و شب یک لیوان. زیرا در برخی از افراد سبب تحریک سیستم گوارشی می شود که مصرف آن به تنهایی کافی است.

سه روز پنجم: مصرف روزانه انجیر خیس خورده شب ها یا پر زرد آلو صبح ناشتا (7 تا 10 عدد در کنار داروهای فوق بسیار مفید است. توجه داشته باشید که به دلیل ایجاد وابستگی و عوارض زیاد هیچ یک از داروهای بالا را به طور دائم مصرف نکنید. پس از اتمام این دوره مجدداً از اول شروع کرده ولی با فواصل یک تا دو روز در میان. مثلاً فقط روزهای زوج یا روزهای فرد استفاده کنید.

مصرف آب فراوان در تمام دوره درمانی الزامی است همچنین اگر در حین مصرف تخلیه ی روده ای زیاد شد از شروع داروی بعدی خودداری نمایید. بدیهی است آشامیدن آب به مقدار زیاد از بروز دل پیچه جلوگیری کرده و یا آنرا قابل تحمل می کند کم اثر بودن یک دارو دلیلی برای نخوردن آن دارو نیست.

خاکشیر: مصرف آن با آب سرد قابض و با آب داغ ملین است. خاصیت مسهلی آن با حرارت بیشتر خواهد شد و خاصیت ضد سمی آن افزایش می یابد. بلغم و سردی معده را جذب و جمع و کاهش می دهد و معده را تقویت کرده و حالت تهوع را از بین می برد و مصرف طولانی مدت آن هیچ زیانی به بدن نمی رساند.

چند نمونه سوپ و آش برای رژیم 7 الی 14 روزه

1- سوپ دال عدس:

مواد لازم: سیب زمینی 1 عدد، هویج بزرگ 1 عدد، پیاز متوسط 1 عدد، ساقه کرفس جوان 2 عدد، دال عدس 200 گرم، اسفناج، گشنیز و جعفری خرد شده 300 گرم، زیره 1 قاشق مرباخوری، هل ساییده شده 1 قاشق مربا خوری، نمک و فلفل به ، زردچوبه و زعفران به مقدار لازم، روغن کنجد یا زیتون.

طرز تهیه: سیب زمینی، هویج و ساقه ی کرفس را کاملاً ریز خرد کرده، همراه 2 تا 3 لیوان آب و دال عدس می پزیم. بعد زیره، پودر هل، سبزیجات خرد شده و نمک و فلفل، زردچوبه و زعفران را به آن افزوده به مدت 30 دقیقه روی حرارت می گذاریم تا جا بیفتد. هنگام میل کردن سوپ روغن و آب لیمو ترش تازه به آن اضافه می کنیم.

2- آش آبغوره:

مواد لازم: جوی پوست کنده 1 پیمانه، عدس 1 پیمانه، برنج 1 پیمانه، ماش 1 پیمانه، گندم با پوست 1 پیمانه، سبزی آش 1 کیلو، پیاز متوسط 1 عدد، زرشک 2 قاشق غذاخوری، سیر تازه 1 حبه، نمک و فلفل و زردچوبه، زنجبیل و زیره به مقدار لازم. روغن زیتون یا کنجد یک استکان، پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری. سبوس گندم 1 قاشق غذاخوری.

طرز تهیه: حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم  همراه با پیاز خرد یا خلال شده روی حرارت قرار داده اجازه می دهیم تا به آرامی بپزد. سپس سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه جات به آن اضافه می کنیم و وقتی که کاملاً پخت و جا افتاد در انتها روغن زیتون یا کنجد و آبغوره را به غذا اضافه می کنیم. این غذا عامل بسیار مفیدی برای کاهش فشار خون و نیز رفع غلظت خون است و برای بیماران کبدی نیز بسیار مفید می باشد.

3- آش جوی مخصوص:

مواد لازم: جوی پوست کنده 2 پیمانه، عدس نصف پیمانه، نخود نصف پیمانه، لوبیا چیتی نصف پیمانه، گندم با پوست 1 پیمانه، ماش نصف پیمانه، لوبیا سفید نصف پیمانه، لوبیا قرمز نصف پیمانه، لوبیا چشم بلبلی، سبزی آش یک کیلو، پیاز متوسط 2 عدد، گردوی چرخ کرده 200 گرم، کشک سایید شده محلی 1 کیلو، زرشک 2 قاشق غذاخوری، سیر تازه 4 حبه، پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری، روغن زیتون یا کنجد 8 قاشق، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، زنجبیل وزیره به مقدار لازم.

طرز تهیه:

حبوبات را که از شب قبل خیس کرده ایم روی حرارت قرار داده تا به آرامی بپزد. پیاز خلال شده را نیز به آن اضافه می کنیم در نهایت سبزیجات خرد شده را به آن می افزاییم و مواد را به آرامی هم می زنیم تا اینکه ته نگیرد. سیر رنده شده به همراه پونه ونمک به غذا افزوده به آرامی هم می زنیم تا غذا جا بیفتد و آماده شود. کشک ساییده شده را همراه با یک حبه سیر و یک قاشق مرباخوری پونه در داخل مخلوط کن کاملاً مخلوط کنید. پس از آماده شدن کشک، غذا را در بشقاب کشیده، به ترتیب روی آن 2 قاشق غذاخوری روغن، مقداری کشک و 2 قاشق غذاخوری گردوی چرخ کرده ریخته میل نمایید. بهتر است پس از مصرف این آش، مقداری خرما میل شود. این غذا برای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.

چند نوع غذا با سبزیجات مناسب برای افراد دیابتی

سالاد لوبیا چشم بلبلی:

مواد لازم: کاهو یک عدد+ لوبیا چشم بلبلی پخته نصف پیمانه+ سیب زمینی پخته و خرد شده یک عدد + سیب زمینی ترشی پخته و خرد شده متوسط 2 عدد + هویچ رنده شده 1 عدد+ تخم مرغ آبپز رنده شده 1 عدد، پونه، نمک، آبلیمو + روغن زیتون یا کنجد. در صورت تمایل چند قاشق جعفری خرد شده اضافه کنید.

سالاد کرفس:

کاهو 1 عدد خرد شده+ چند عدد ساقه جوان کرفس خیلی ریز خرد شده هویچ رنده شده 1 عدد + یک یا دو حبه سیر ریز رنده شده+ 3 الی 4 قاشق جعفری خرد شده + پونه، نمک و آبلیمو و چند قاشق روغن زیتون. در صورت تمایل می توانید از زیتون، کشمش و بادام و جوانه گندم نیز استفاده کنید.

خوراک مرغ با سبزیجات:

نصف سینه مرغ+ 3 عدد هویج+ 1 عدد پیاز بزرگ+ 2 عدد کدو سبز+ 5 حبه سیر + 3 عدد گوجه فرنگی+ 2 عدد سیب زمینی + 1 عدد فلفل دلمه+ نمک و فلفل و زردچوبه + 1 لیوان آب. همه مواد را حلقه حلقه  کرده و به همراه یک لیوان آب بگذارید به آرامی بپزد.

خوراک بامیه:

 250 گرم بامیه ریز یا خلال شده + یک عدد فلفل  دلمه + یک عدد پیاز خلال شده+ 2 عدد گوجه متوسط خرد شده + 2 حبه سیر خلال شده + یک عدد سیب زمینی خرد شده + نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل همه موارد را در ماهیتابه ریخته + یک لیوان آب و کمی روغن کنجد در ماهیتابه را ببندید بگذارید به آرامی پخته شود. در نهایت کمی هم رب اضاه کنید.

خوراک گل کلم:

نیم کیلو گل کلم خرد شده + 1 عدد پیاز درشت + 2 عدد سیب زمینی خرد شده + 4 عدد گوجه خرد شده + 1عدد فلفل دلمه + 3 عدد سیر حلقه یا رنده شده همه را در ماهیتابه ریخته نمک و زردچوبه را در یک لیوان آب حل کرده روی مواد بریزید پس از پختن کمی رب در آب حل کرده همراه با چند قاشق روغن کنجد روی مواد بریزید چند جوش که زد غذا آماده است همراه با آبلیمو میل کنید.

خوراک لوبیا چشم بلبلی

مثل عدسی پخته می شود لوبیا+ یک عدد پیاز خرد شده + چند حبه سیر+ نمک و ادویه. در هنگام مصرف کمی گلپر استفاده کنید.

لوبیا پلو با شوید

این غذا مثل شوید باقالی پخته می شود ولی بجای باقالی از لوبیا چشم بلبلی که حاوی انسولین گیاهی است استفاده می شود.

سوپ لوبیا چشم بلبلی:

جو پرک 2 پیمانه+ لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه + پیاز 1 عدد. سبوس گندم یک قاشق غذا خوری هویج رنده یا ریز خرد شده 1 عدد، آلو بخارا 20 عدد، زرشک 2 قاشق غذاخوری، سبزی آش نیم کیلو، فلفل، زردچوبه زنجبیل به میزان لازم. در هنگام مصرف از پونه یا زیره و کمی روغن زیتون یا کنجد استفاده کنید.

سوپ کرفس:

ساقه ی ترد کرفس 4 عدد+ هویج متوسط 2 عدد+ نخود فرنگی 200 گرم جوی پوست کنده یا پرک 1 پیمانه، گشنیز و جعفری 150 گرم، پونه کوهی 1 قاشق غذا خوری+ پیاز متوسط 1 عدد، روغن زیتون 5 تا 7 قاشق غذاخوری+ نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم+ آب لیمو ترش تازه.

طرز تهیه:

ابتدا جو را به همراه چند لیوان آب در یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، سپس 3 ساقه از کرفس ها را  خرد کرده و به همراه پیاز خلال شده و هویج خرد شده به جو اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم بپزد، در انتها یک ساقه کرفس باقی مانده را به صورت درشت رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده، نمک و فلفل و زردچوبه به سوپ افزوده و اجازه دهید تا جا بیفتد و به همراه روغن زیتون آب لیمو ترش تازه میل کنید.

قلیه ی گوشت:

مواد لازم: گوشت گوسفندی 300 گرم، نخود یک پیمانه، لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه، بلغور گندم 5/1 تا 2 پیمانه پیاز متوسط 3 عدد ،سیر 10 حبه، تمر هندی یک بسته، نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم.

طرز تهیه:

گوشت + پیاز+ نخود و لوبیا را با هم می پزیم و درآخر سر بلغور گندم را به مواد اضافه می کنیم تا لعاب آن مانع پختن دیگر مواد نگردد. در این هنگام سیرها را کوبیده یا رنده کرده به قلیه اضافه کنید تا پخته شود پس از اینکه همه مواد پخته و جا افتاده شد. نصف تمر هندی را در آب حل کرده صاف کنید و به قلیه اضافه کنید در صورت تمایل می توانید تمام بسته تمر هندی را حل و به مواد اضافه کنید. زیرا باعث ترش شدن قلیه می شود و این بستگی به ذائقه ی شما دارد. قلیه یک غذای لعاب دار و غلیظ می باشد.

منابع:

دکتر حسین خیراندیش

کتاب عسل درمانی جمشید خدادادی

دمنوش به

$
0
0
بسیار مقوی و با خواص دارویی فراوان که درزمستان تهیه و مصرف می شود.این چایی که در خانواده ما جزء ضروریات زمستان می باشد.علاوه بر خواص دارویی به مصرف دیگری هم می رسد و آن موقعی که خانمی در حال زایمان است به او این چایی را می خورانند تا از درد آن کاسته شود.

مواد لازم :

به :یک عدد

طرز تهیه :

ابتدا به را با پوست در دستگاه غذا ساز ریخته وخرد می کنیم .اگر دستگاه غذا ساز نداشتید با رنده درشت با پوست رنده کنید .سپس به ها را در ظرفی ریخته وروی مکان گرمی مثل بخاری یا شوفاژمی گذاریم تا خشک شود.

سپس به ها را در ماهیتابه ای روی گاز بو داده تا به هابه رنگ قهوه ای نسبتا تیره در بیاید .

در حال تفت دادن به ها باید مدام به ها را بهم زد تا نسوزد  و بوی سوختگی نگیرد .به همین راحتی چای به ما آماده می شود .


چای را را به روش چای معمولی دم کنید وبگذارید مدت بیشتری دم بکشد .بعد از دم کشیدن یک چای خوشرنگ به شما می دهد که اصلا با چای معمولی فرق نمی کند فقط سالم تر است وبوی دلنشین تری دارد .

اگر دوست داشته باشید با نبات یا شکر هم خوشمزه می شود .چرا که طعم تلخی چای را ندارد .موقع دم کشیدن بوی عطر به همه جای خانه را پر میکند و واقعا لذت بخش است.


خواص:

تجدید و احیای روحیه

خوشحال بودن

از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها

تقویت کننده قلب، کبد و معده

مفید برای زخم معده

تحریک کننده اشتها

نرم کننده سینه

ادرارآور

کمک به هضم غذا

از بین برنده بوی بد دهان

خوشبوکردن اتاق

مفید برای کاهش وزن،

کمک به پایین آوردن کلسترول خون

کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم

کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین C


ترفند تشخیصی

$
0
0


 تشخیص ساده بالا بودن چربی و قند و اختلالات کبدی

یک استکانآبغورهطبیعی بنوشید و 50 ثانیه صبر کنید، اگر دهان آب افتد نشانه ی بالا بودن قند خون است. اگر دهان خشک شود نشانه ی اختلالات کبدی است.اگر دهان کف آلود یا چسبناک شود نشانه ی بالا بودن چربی خون است

Viewing all 591 articles
Browse latest View live